Redactia.ro
Home » Știri » Când trebuie să ne împărtășim în postul PașteluI. Puțini credincioși procedează așa

Când trebuie să ne împărtășim în postul PașteluI. Puțini credincioși procedează așa

impartasanie

Se discută frecvent despre perioada potrivită pentru a primi împărtășania înainte de sărbătorile Pascale. Preoții au diferite opinii în ceea ce privește această chestiune, dar majoritatea consideră că trebuie să fie făcută o pregătire sufletească adecvată înainte de primirea împărtășaniei. Iată când este perioada potrivită în care puteți primi Sfânta Împărtășanie.

Când trebuie să ne împărtășim în postul PașteluI. Puțini credincioși procedează așa

Este important ca credincioșii să ia în considerare sfaturile preoților și să se pregătească sufletește prin post și rugăciune înainte de a primi împărtășania. În general, perioada potrivită pentru a primi împărtășania este în săptămâna dinaintea Sărbătorii Învierii. Este important să reținem că primirea împărtășaniei nu trebuie să fie un act mecanic sau ritualistic, ci trebuie să fie un act de rugăciune sinceră și de pregătire spirituală pentru întâlnirea cu Hristos.

De asemenea, există posibilitatea să ne împărtășim la fiecare Liturghie, dar și în ziua Paștelui sau la Cincizecime. Chiar și bebelușii trebuie să primească împărtășania, iar dacă aceștia dorm în timpul slujbei trebuie treziți înainte de a ajunge la preot. Conform regulilor bisericești, copiii sub vârsta de cinci ani pot fi împărtășiți o dată pe lună, în timp ce copiii cu vârste între 5 și 7 ani se pot împărtăși la fiecare 40 de zile, fără a fi necesară spovedania înainte. Copiii care au peste 7 ani trebuie să ține post și să se spovedească înainte de a primi Sfânta Taină a Împărtășaniei, conform regulilor bisericești.

Cu toate acestea, cei mai mulți dintre preoți sunt de părere că împărtășania trebuie să aibă loc chiar în noaptea de Înviere. Tot ei susțin că, din păcate, această tradiție și-a pierdut din însemnătate, iar credincioșii par să nu mai țină cont de ea ca pe vremuri.

„Din păcate, în zilele noastre, parcă nu mai este accentuată această necesitate, iar cei mai mulți dintre credincioși parcă nu mai conștientizează cât de important este să te împărtășești de Înviere.

Ar fi minunat ca în cât mai multe biserici să se împărtășească, alături de părinții slujitori, cât mai mulți dintre credincioșii care participă la Sfânta Liturghie din Noaptea Învierii”, este opinia preotului  Andrei Atudori.

Cele mai cunoscute superstiții referitoare la Sfânta Taină a Euharistiei

În unele culturi, există superstiții referitoare la împărtășanie. De exemplu, se crede că dacă unii credincioși primesc Euharistia de la același preot, în același timp, în timpul slujbei, ei vor deveni foarte apropiați și vor avea o legătură specială în viață.

De asemenea, există unele tradiții care spun că, dacă cineva vine la biserică pentru a se împărtăși și întâmpină o cununie în timpul slujbei, aceasta va fi un semn bun pentru viitorul lor mariaj. Alte superstiții se referă la efectele curative ale împărtășaniei, precum vindecarea bolilor sau a suferințelor mentale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: