Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când trebuie să-ți bei cafeaua. Sfaturile specialiștilor

Când trebuie să-ți bei cafeaua. Sfaturile specialiștilor

Când trebuie să-ți bei cafeaua.

Când trebuie să-ți bei cafeaua. Fără doar și poate, cafeaua este un ingredient foarte consumat de milioane de oameni din întreaga lume. Cu toate astea, mulți se întreabă când este cel mai indicat ca această să fie consumată. În urma studiilor făcute de specialiști, aceștia au ajuns la o concluzie surprinzătoare.

Când trebuie să-ți bei cafeaua. Sfaturile specialiștilor

Când trebuie să-ți bei cafeaua. Toată lumea care consumă cafea s-a întrebat când trebuie consumată cafeaua. Potrivit specialiștilor, care au făcut numeroase studii pe această temă, cel mai indicat este să consumi cafeaua între orele 09.30-11.30 sau între 13.30 și 17.00. Acest interval orar îi ajută pe oameni să se concentreze mai bine și să se bucure de o energie mare.Studiul a fost realizat de neurologul Steven Miller de la Uniformed Services University of the Health Sciences din Bethesda. Explicațiile cercetătorului i-a nemulțumit pe cei care consumă cafea dimineață, la prima oară. Specialistul susține că o persoană se trezeste în mod normal, între ora 8 și 9 dimineața, dar ceasul biologic este receptiv la efectul cofeinei abia la câteva ore de la trezire.

Așadar, este recomandat să nu se bea cafeaua imediat după trezire, pentru că nu ajută la nimic și poate crea dependență. În cazul în care vă întrebați de ce corpul nostru nu este receptiv la primele ore ale dimineții, specialistul susține că cel mai ridicat nivel de cortizon apare în organismul uman între orele 08.00 și 09.00 dimineața, când hormonul ajută organismul să își reintre în ritmul normal. Corpul man nu are nevoie în acel moment de cofeină, când cortizonul se ocupă de tot. Cofeina ar trebui să intre în scenă imediat cum nivelul cortizonului începe să scadă. Hormonul respectiv mai crește la prânz și între 17.30 și 18.30, ceea ce înseamnă că nici în acest interval orar nu este indicat consumul de cafea.

Câte cafele sunt permise pe zi

De asemenea, speciliștii din cadrul National Health Service din Marea Britanie, le recomandă consumatorilor de cafea să aleagă intervalul dintre orele 14.00-16.00. Studiul efectuat are în vedere faptul că în acest interval corpul uman se simte mai obosit. ”Noi studii demonstrează că deși cafeaua ne ajută să ne trezim după un somn poate nu foarte odihnitor de noapte, ea ne poate totodată afecta nivelul de zahăr din sânge. E important să ne menținem glicemia în limite normale pentru a evita apariția unor afecțiuni precum diabetul sau bolile de inimă”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Totodată, cafeaua băută mai târziu, mult după ora 18.30, este eficientă, dar prezintă dezavantajul că acționează negativ asupra somnului. Aceeași cantitate decafea băută după masă le permite consumatorilor să tragă un pui de somn în plină zi.

Mai mult, unii consumatori se întreabă câte cafele pot consuma pe zi, fără să le dăuneze. Pentru moment, nu există un răspuns concret valabil, pentru că el trebuie individualizat. Cei mai mulți specialiști apreciează ca unui om sănătos nu-i poate fi dăunătoare 1-3 cești de cafea pe zi. Cercetătorii nu omit niciodată să specifice câteva categorii de amatori care ar trebui să reducă doza, ba chiar mai bine să renunțe definitiv la cafea. Renunțând la cafea, asta nu înseamnă că

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: