Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care sunt ceaiurile care pot înlocui cu succes cafeaua. Au cofeină și te vor ține treaz

Care sunt ceaiurile care pot înlocui cu succes cafeaua. Au cofeină și te vor ține treaz

Ceaiuri ce pot inlocui cafeaua

Ceaiurile sunt extrem de apreciate la nivel mondial. Însă, acestea sunt foarte bune și pentru sănătatea noastră, în funcție de afecțiunile cu care ne confruntăm. Sunt unele ceaiuri care pot înlocui chiar și cafeaua.

Ceaiuri care pot înlocui cafeaua. Au același efect ca aceasta

Iată o listă cu ceaiuri care pot înlocui cu brio cafeaua și ne dau aceeași stare de bine și de energie pentru a ne începe ziua precum aceasta.

Ceaiul matcha

Matcha este o pudră fină de ceai verde chinezesc, care începe să fie tot mai apreciată la nivel mondial. Este echivalentul a ¼ din teina dintr-o ceașcă de cafea, însă este suficient cât să te revigoreze. Acesta este și un efect diuretic, astfel că elimină toxinele din organism.

Ceaiul yerba mete

Este un ceai obținut din planta cu același nume și are un conținut ridicat de cafeină, așa că poate înlocui cu ușurință cafeaua.

Ceai alb

Are proprietăți antioxidante, dar în același timp îți dă o stare de energie, specifică consumului de cafea. De asemenea, ceaiul alb reduce riscul de a face boli de inimă.

De ce ar trebui să alegem ceaiurile, în loc de cafea

Poate fi o idee bună să renunțăm la cafea, aceasta având cel mai mare nivel de cofeină. De altfel, aceasta poate produce dependență, iar consumul zilnic de cafea nu ne poate face bine. Singura soluție este ăs mărim doza de cafea, fiindcă organismul nostru se obișnuiește cu ea.

De asemenea, trebuie să știi că dacă renunți brusc la cafea, ți-ar putea fi greu să te obișnuiești.

„Consumul ocazional de cofeină nu este periculos, însă consumul frecvent poate produce efecte negative. Studiile arată că mai bine de 50% din consumatorii de cofeină întâmpină dificultăți de reducere sau renunțare la acest drog. Dacă se întrerupe brusc consumul de cafea, creierul rămâne fără combustibil și apare senzația de oboseală, care te determină să bei cafea din nou. Riscul de a deveni dependent de cafea ţine de factori diverși, de la cei de natură genetică, la cei de natură socială. Din păcate, în acest moment nu se știe exact cât timp îi ia unui organism să devină dependent de cafea”, afirmă dr. Petronela Nechita.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: