Redactia.ro
Home » Știri » Când va ajunge lumina Sfântă de la Ierusalim în România. Ce spun preoții

Când va ajunge lumina Sfântă de la Ierusalim în România. Ce spun preoții

În seara de sâmbătă, 4 aprilie 2024, creștinii din România vor participa la unul dintre cele mai sfinte și emoționante momente ale anului – slujba de Înviere. Un punct culminant al acestei slujbe este aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim, un simbol al renașterii și speranței, care va ajunge în toate colțurile țării pentru a ilumina casele și inimile credincioșilor.

Aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim este o tradiție care unește comunități întregi într-un act de credință și de comuniune. Aceasta nu doar că întărește legăturile spirituale între membrii comunității, dar reafirmă și legătura profundă dintre Biserica din România și locurile sfinte creștine. În același timp, acest act are o încărcătură simbolică puternică, reamintind de lumina care a învins întunericul și de speranța veșnică în salvare și renaștere spirituală.

Când va ajunge lumina Sfântă de la Ierusalim în România

Patriarhia Română a organizat cu minuțiozitate aducerea Luminii Sfinte, continuând o tradiție începută în 2009 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Procesul de transport al Luminii Sfinte începe în Ierusalim și se finalizează în România la Catedrala Patriarhală, unde Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va primi lumina la ora 19:00.

De aici, lumina va fi distribuită reprezentanților eparhiilor care vor fi prezenți la Aeroportul Henri Coandă din București. Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie va reprezenta România în această misiune importantă și va împărți Lumina Sfântă delegațiilor.

„Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii din cadrul lor. Și în acest an, Lumina Sfântă va fi dusă, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, de la București la Chișinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei”, transmite Patriarhia.

Ce semnifică slujba de Înviere

Noaptea de Înviere nu este doar un moment de profundă spiritualitate, ci și centrul credinței creștine. Aceasta marchează învierea lui Iisus Hristos din morți, simbolizând victoria Sa asupra păcatului și a morții. Este o noapte de speranță, care aduce mesajul de mântuire pentru toți cei care cred.

Lumina Sfântă, adusă în timpul acestei slujbe, este considerată o manifestare directă a prezenței divine. Credincioșii aprind lumânări din această lumină și le duc acasă pentru a binecuvânta locuințele lor, reprezentând aducerea luminii și a vieții noi în Hristos în casele lor.

Toți credincioșii sunt încurajați să participe la slujba de Înviere pentru a experimenta momentul în care Lumina Sfântă este împărțită și pentru a simți comuniunea care definește această sărbătoare. Este un timp pentru reflecție, recunoștință și reînnoire spirituală, oferind fiecărui individ șansa de a începe din nou cu forțe proaspete și cu inima deschisă către mesajele divine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini