Redactia.ro
Home » Știri » Când va ajunge vaccinul anti-COVID în România. Ce spune Raed Arafat

Când va ajunge vaccinul anti-COVID în România. Ce spune Raed Arafat

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. a declarat că cel puțin până în primăvara sau vara anului viitor nu va fi rezolvată problema noului coronavirus.

 

,,Va trebui să învățăm să trăim cu virusul”

 

Raed Arafat a mai adăugat că cetățenii terbuie să învețe să trăiască cu virusul. Mai mult, acesta recomandă respectarea măsurilor impuse de autorități. „Cred că cel puţin până la primăvară sau chiar vara anului viitor nu vom sta liniştiţi, va trebui să învăţăm să trăim cu virusul respectând toate regulile care unii şi alţii încearcă să ne convingă să nu le respectăm. Dacă respectăm toate regulile şi renunţăm la anumite aspecte din viaţa noastră temporar fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieşim cu bine când lucrurile vor reveni la cvasi-normalitate, adică către primăvară-vară. Inclusiv preşedintele Franţei a transmis un mesaj că până în vară nu va fi uşor cu virusul SARS-CoV-2”.

Șeful DSU a precizat că vor exista creșteri și scăderi în timpul pandemiei. ,,Totul depinde de noi şi dacă respectăm regulile şi ce măsuri, ce activităţi reluăm, cum le reluăm, sub ce formă le reluăm, putem să controlăm situaţia şi să nu ajungem la o situaţie foarte dramatică în care nu mai putem face faţă”, a declarat Arafat pentru Antena 3.

 

Vaccinarea populației

 

 

În ceea ce privește vaccinarea populației, Raed Arafat a precizat în cadrul emisiunii televizate că nu este așteptată o vaccinare în masă înaintea lunii februarie sau martie în cazul în care vaccinul ar începe să fie vândut și distribuit la începutul anului 2021.

„Este o problemă de logistică foarte serioasă. Va trebui organizare pe plan mondial și bineînțeles (…) cantitățile care vor fi distribuite. România, din fericire, face parte dintr-un mecanism european și va beneficia pe baza unui mecanism de achiziție european. Deci nu suntem singuri în această situație și asta este foarte bine. Ministerul Sănătății știe exact ce se întâmplă din minut în minut și la momentul în care va începe distribuirea vaccinului vom fi contactați și bineînțeles vom primi partea noastră din fiecare tranșă care este împărțită la nivelul Uniunii Europene”, a adăugat Arafat în cadrul emisiunii televizate.

Românii sunt sceptici în ceea ce privește vaccinul anti-COVID, iar România se află în topul celor mai sceptice țări în ceea ce privește noul tratament. Potrivit unui studiu efectuat în decursul a șase luni, 74% din populația lumii ar fi de acord să se vaccineze, în timp ce 26%, nu ar accepta vaccinul anti-COVID.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: