Redactia.ro
Home » Știri » Când vor sosi primele doze de vaccin anti-COVID în țară? Anunțul ministrului Sănătății

Când vor sosi primele doze de vaccin anti-COVID în țară? Anunțul ministrului Sănătății

Noi doze de vaccin antigripal au fost distribuite în România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a oferit noi detalii despre apariția vaccinului anticovid în România. Prezent la finalul săptămânii trecute la Iași, Nelu Tătaru a precizat că la începutul anului viitor sau chiar la finaluil acestui an, am putea avea, deja, primele doze.

Când am putea avea primele doze de vaccin

La începutul anului 2021 sau chiar la finalul acestui an am putea avea primele doze de vaccin anticovid, a spus Nelu Tătaru, duminică, la Iași. Concret, am putea avea inițial 1.290.000 de doze și vor fi administrate cu prioritate angajaților din sistemul medical, informează știrileprotv.

Pe de altă parte, ministrul a remarcat că ”în acest moment, tot ce înseamnă asimptomatic merg și aglomerează primirile de urgență”.

Asimptomaticii și simptomaticii fără comorbidități, tratați la domiciliu

În aceste condiții, pacienții asimptomatici cu Covid-19 vor fi tratați la domiciliu, la fel și cei simptomatici, dar fără comorbidități.

”Vom face o evaluare săptămâna viitoare, vom da o nouă direcție. Asimptomaticii vor fi evaluați la domiciliu și programați pentru investigațiile paraclinice. Simptomaticii cu comorbidități vor rămâne pe internare în continuare, simptomaticii fără comorbidități vor fi evaluați, vor primi un tratament și vor fi trimiși la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie”, a declarat Nelu Tătaru.

Ultimul bilanț covid

Până luni, 12 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 157.352 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).118.912 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.069 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: