Redactia.ro
Home » Homepage » Când va începe, de fapt, noul mandat de Primar Nicușor Dan

Când va începe, de fapt, noul mandat de Primar Nicușor Dan

Nicușor Dan

Nicușor Dan a câștigat detașat alegerile pentru Primăria București. Candidatul independent susținut de PNL și Alianța USR PLUS a zdrobit-o pe Gabriela Firea, actualul edil al Capitalei.

Rezultatele parțiale BEC arată o umilință totală pentru Gabriela Firea (PSD). Diferența dintre ea și Nicușor Dan este de aproape 6 procente după numărarea a aproape 95% dintre voturi.

Nicuşor Dan a obţinut 42,75% din voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar Gabriela Firea – 38%, potrivit datelor parţiale ale BEC centralizate până la ora 11,00 după numărarea a aproximativ 94,4% dintre voturi. Pe locul al treilea se află Traian Băsescu, candidatul PMP, cu 11%.

Când va începe Nicușor Dan noul mandat de Primar

Noul primar i-a asigurat duminică seara pe bucureșteni că Primăria va fi „partenerul” lor. „Să știți că sunt mai bucuros pentru bucuria voastră decât pentru propria mea bucurie. Îi asigur pe bucureșteni că vom începe schimbarea în bine a administrației publice”, a spus Nicușor Dan, după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor.

Nicușor Dan îi „cheamă pe toți să fie parteneri în construcția noului București”. „Din zilele următoare începem munca, pentru că va fi mult de muncă”, a spus el.

Dar Nicușor Dan își va putea exercita atribuțiile de primar general abia după 1 noiembrie. Potrivit unei legi, care a fost adoptată de Parlament la mijlocul lunii iunie, mandatele aleșilor locali au fost prelungite până la 1 noiembrie. Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaților cu 204 voturi pentru, 3 împotrivă și 66 de abțineri.

Pe 3 iunie CCR a decis că legea iniţiată de PSD privind prelungirea mandatelor aleşilor locali este neconstituţională, deoarece „consacră un paralelism legislativ nepermis”.

Prezență la vot de peste 46%

Prezenţa la vot pe ţară la alegerile locale a fost, duminică, până la ora 21,00, de 46,02% – 8.420.737 de alegători prezentându-se la urne, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Central (BEC).

Potrivit BEC, în Bucureşti au votat 36,93%, adică 671.741 alegători.

În Sectorul 1 au votat 42,85% din totalul alegătorilor înscrişi în liste, în Sectorul 2 – 37,95%, în Sectorul 3 – 30,78%, în Sectorul 4 – 37,92%, în Sectorul 5 – 38,35% şi în Sectorul 6 – 38,54%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: