Redactia.ro
Home » Știri » Când vine căldura în România. Anunțul meteorologilor

Când vine căldura în România. Anunțul meteorologilor

Când vine căldura în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 25 martie – 22 aprilie 2024, oferind o perspectivă asupra evoluției temperaturilor și precipitațiilor în următoarele patru săptămâni. Conform prognozei publicate vineri, se anticipă o creștere a temperaturilor în primele două săptămâni, urmată de o revenire către valorile normale.

Prognoza meteo pentru patru săptămâni este elaborată de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Acesta estimează abaterile temperaturii aerului și cantitățile de precipitații față de media înregistrată între 2004 și 2023.

Fenomenele extreme de scurtă durată nu pot fi prevăzute cu ajutorul acestei prognoze.

În ceea ce privește prognoza pe săptămâni:

Săptămâna 25.03.2024 – 01.04.2024

Se anticipă temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, în special în regiunile vestice și nord-vestice ale României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în aceste regiuni și local în cele centrale, în timp ce în restul țării se vor situa aproape de medie.

Săptămâna 01.04.2024 – 08.04.2024

Temperaturile medii vor fi peste normele sezoniere, în special în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de normal în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 08.04.2024 – 15.04.2024

Temperaturile vor fi în general apropiate de valorile normale, la nivel național. Cantitățile de precipitații se vor situa în apropierea mediilor obișnuite pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 15.04.2024 – 22.04.2024

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de normele specifice acestei perioade pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar local în regiunile centrale și estice, în timp ce în restul țării va fi apropiat de normal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: