Redactia.ro
Home » Știri » Când vor putea salariații să-și ia zilele de concediu de odihnă rămase din 2020

Când vor putea salariații să-și ia zilele de concediu de odihnă rămase din 2020

În mai puțin de două luni, anul 2020 se va termina, iar angajații, din vaste motive, nu au reușit să-și ia toate zilele de concediu pe anul acesta. Cand vor putea salariații să-și ia zilele.

Angajații ăși pot cere zilele de concendiu până în 2022

Din cauza pandemiei de coronavirus, tot mai mulți angajați nu au apucat să-și ia toate zilele de concediu din anul acesta. Dat fiind faptul că mai este puțin și anul se termina, aceștia sunt curioși până când își pot lua zilele libere.

„Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an. În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual”, se arată în Codul Muncii!

Ce se întâmplă cu cei care nu și-au luat zilele de concendiu în 2019?

Pentru cei care nu au reușit să-și ia zilele de concediu nici pe 2019, ei pot raporta și pot cere ca aceste zile, care nu au fost luate momentan în anul 2020, să fie cerute angajatorilor până la data de 30 iunie 2022.

În cazul în care mai sunt angajați care nu și-au luat toate zilele libere anul trecut până la 31 decembrie, aceștia le pot solicia până în 30 iunie 2021.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: