Redactia.ro
Home » Știri » Canicula lovește întreaga țara. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Canicula lovește întreaga țara. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Canicula lovește întreaga țara

Canicula lovește întreaga țara. În acest weekend meteorologii anunță un val de căldură în județele din sudul și din estul României. Conform ANM, temperaturile maxime vor ajunge la 37 de grade Celsius, iar în următoarele zile vor avea loc instabilități atmosferice.

Canicula lovește întreaga țara. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Canicula lovește întreaga țara. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat cod galben de caniculă, sâmbătă și duminică, în județele din sud și estul țării. Potrivit meterologilor, temperaturile vor fi cuprinse între 35 și 37 grade Celsius. „Astăzi și mâine este în continuare foarte cald în partea de sud și de est a țării. Acolo va fi valabil un cod galben pentru val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă.

Temperaturile vor fi cuprinse, în general, între 35 și 37 de grade, în timp ce în interiorul arcului Carpatic temperaturile vor fi puțin mai mici. De asemenea, și disconfortul termic ceva mai redus, însă nu înseamnă că acolo va fi prea plăcut, ci doar că, prin comparație cu ceea ce va fi în partea de sud și de est lucrurile vor sta ceva mai bine.

Din punct de vedere al instabilității atmosferice, astăzi este o zi ceva mai liniștită decât cele de până acum. Doar din loc în loc după-amiaza vor fi manifestări de instabilitate atmosferică astăzi, prin vestul, nord-vestul teritoriului iar mâine în vest, nord, centru, de asemenea în zonele de munte”, a declarat meteorologul Meda Andrei, ANM.

De asemenea, specialiștii au anunțat că la începutul săptămânii viitoare instabilitatea atmosferică se va accentua. Singura veste bună este că temperaturile se vor domoli puțin. Marți, în întreaga țară vor fi temperaturi cuprinse între 26 și 33 de grade Celsius, iar cele mai ridicate vor fi partea de sus a țării. Totodată, meteorologii anunță că la începutul săptămânii viitoare vor avea loc averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de când, vijelii și grindină.

Vremea în Capitală și pe litoral

În acest weekend, toți mai mult români au plecat spre mare pentru a se bucura de vremea frumoasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 36 grade Celsius, iar cele mai ridicate valori se vor simți în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 14 grade Celsius în depresiuni și 24-25 grade Celsius în Deltă.

În Capitală, meteorologii anunță temperaturi ridicate, caniculară după-amiază. Potrivit ANM, indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 37 grade Celsius, iar cele minime între 18 și 20 grade Celsius. La munte, vremea se va menține caldă, iar cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiază și noaptea în Carpații Occidentali.

Pe litoral, vremea va fi călduroasă după-amiază, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 32 de grade Celsius, iar cele minime între 21 și 25 de grade Celsius. Totodată, temperatura apei mării va atinge 27 grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: