Redactia.ro
Home » Știri » Cercetătorii din Georgia au descoperit că marijuana ar putea ajuta la vindecarea COVID-19

Cercetătorii din Georgia au descoperit că marijuana ar putea ajuta la vindecarea COVID-19

O echipă de cercetători din Georgia au realizat un studiu care atestă faptul că CBD-ul (cannabidiol), parte componentă a cannabisului, ar avea efecte miraculoase asupra vindecării de COVID-19.

Cannabidiolul este recunoscut pentru proprietățile sale anti-inflamatorii. De asemenea, el nu induce senzația de dezorientare, efectul high, acest lucru aparținând THC-ului, o altă componentă din planta marijuana.

Eficacitatea CBD

Cercetătorii de la Universitatea Augusta din Georgia au analizat rezultatele pe care CBD-ul îl are asupra sindromului de stres respirator acut din infecția cu noul coronavirus, iar efectele curative sunt remarcabile.

Testele au fost realizate pe șoareci, cărora li s-a aplicat un tratament denumit Poly care mimează simptomele generate de ARDS (Sindromul de detresă respiratorie acută). Ulterior, șoarecii au primit CBD, care le-a îmbunătățit considerabil capacitatea respiratorie.

“Simptomele respiratorii au fost inversate total sau parțial și au revenit la nivelul și starea normală după tratamentul cu CBD”, au afirmat cercetătorii.

În plus, s-a mai descoperit și că CBD-ul ajută la producția de interferoni, proteine naturale care îmbunătățesc sistemul imunitar și opresc răspândirea virusurilor în organism.

Cannabidiolul are efecte semnificative și asupra reducerii anxietății, fapt ce le poate fi de mare ajutor bolnavilor de COVID-19, care sunt susceptibili depresiei și anxietății.

Un posibil tratament viitor

Deși rezultatele obținute până în prezent sunt promițătoare, experimentele trebuie să continue. Momentan, nu sunt suficiente dovezi solide care să ateste eficiența cannabidiolului asupra infecțiilor virale respiratorii severe la oameni, și de aceea este obligatoriu să se realizeze o cercetare mai amănunțită.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: