Redactia.ro
Home » Știri » Cântărețul Mircea Rusu a ajuns la închisoare. Va sta trei ani după gratii

Cântărețul Mircea Rusu a ajuns la închisoare. Va sta trei ani după gratii

Cântărețul Mircea Rusu a ajuns la închisoare. Va sta trei ani după gratii

Cântărețul Mircea Rusu a ajuns la închisoare și va sta, concret, trei ani, o lună și zece zile după gratii. Iată acuzațiile care i s-au adus cântărețului, cel care a dat hit-ul „Iarba verde de acasă”.

Mircea Rusu a ajuns la închisoare. Cântărețul va sta mai bine de trei ani după gratii

Cântărețul Mircea Rusu va sta următorii trei ani în închisoare, pentru complicitate la delapidare.

Cântărețul hit-ului „Iarba verde de acasă” este acuzat că în perioada în care a fost primar al comunei Band din Mureș a complotat cu doi casieri să prejudicieze bugetul instituției cu peste 500.000 de lei.

Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF, iar modul de acțiune era simplu. O parte din banii adunați la casieria Primăriei, în loc să fie depuși la Trezoreria Statului, ajungeau direct la inculpați. Astfel, Mircea Rusu a primit câte doi ani de închisoare pentru fiecare dintre cele două acte de complicitate la delapidare, dar, pentru că mai avea o condamnare anterioară pentru abuz în serviciu, magistrații au contopit pedepsele, potrivit Antena 3 CNN.

Prin sentința de condamnare, Mircea Rusu trebuie să achite și sume mari de bani, alături de Bodor Zoltan, drept daune materiale, potrivit Adevarul.

„Obligă în solidar pe inculpaţii Gârbu Petru şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 281.564 lei (câte 140.782 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere. Obligă în solidar pe inculpaţii Bodor Zoltan şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.963 lei (câte 52.981,5 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală“, se arată în sentință.

Mircea Radu, Actualul primar din comuna Band, nu a dorit să comenteze cu privire la încarcerarea LUI Mircea Rus, însă a declarat presei că după câştigarea alegerilor locale a găsit în bugetul comunei suma de 2.000 lei, o serie de lucrări începute şi abandonate, una dintre acestea, cu o valoare foarte mare, fiind achitată unei firme care a declarat la scurt timp insolvenţa. Mircea Radu speră ca măcar o parte din sumele considerate de instanţă ca fiind delapidate să fie recuperate, a mai relatat adevarul.ro.

Cântărețul Mircea Rusu a ajuns la închisoare. Va sta trei ani după gratii
Foto: Facebook / Mircea Rusu Band
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: