Redactia.ro
Home » Știri » Capacitate 2020. Când și unde pot să depun contestație? Unde găsesc formularul

Capacitate 2020. Când și unde pot să depun contestație? Unde găsesc formularul

contestații evaluare națională

Evaluarea Națională s-a încheiat, notele încă nu s-au aflat, dar este bine ca elevii să știe unde pot depune contestații, după ce mâine se vor afișa rezultatele inițiale.

Capacitate 2020: Ce trebuie să știi despre contestații

La fel ca toate circumstanțele în care s-a desășurat acest examen în 2020, inclusiv contestațiile nu vor fi ca în anii trecuți.

Dacă acum din cauza coronavirusului, măsurile impuse au fost unele riguroase, la fel se întâmplă și cu contestațiile.

Întreaga activitate a școlilor din România a fost suspendată încă din luna martie, când cursurile s-au mutat în online.

La fel se va întâmpla de această dată și cu contestațiile, care vor fi depuse tot online. Chiar și înscrierile s-au făcut tot online, pentru a evita pe cât posibil aglomerația și o posibilă infecție cu COVID-19.

Pentru ca aceste lucruri să fie posibile, metodologia Evaluării Naționale a fost schimbată, astfel încât aceste măsuri noi, care nu au mai fost adoptate niciodată până acum, să poată intra în vigoare.

După încheierea celor două probe ale Evaluării Naționale, cea la limba și literatura română și cea de la matematică, lucrările elevilor vor începe să fie corectate, pentru ca luni să fie gata rezultatele inițiale.

Cum pot depune elevii contestații pentru notele de la Evaluarea Națională

După aceea, elevii nemulțumiți de nota primită pot depune contestații, tot pe data de 22, între orele 16:00 – 19:00. Totodată, cei de clasa a VIII-a care vor să le fie recorectată lucrarea, trebuie să știe că pot face o contestație online și pe 23 iunie, între 08:00 – 12:00.

În acest an, contestațiile pot fi făcute online. Tot ce au de făcut candidații este să completeze, să semneze și să trimită o declarație-tip prin care notifică faptul că sunt conștienți că nota inițială poate fi modificată după contestație.

Pentru elevii de clasa a VIII-a trebuie și o semnătură din partea părinților.

Etichete: