Redactia.ro
Home » Știri » Evaluare Națională 2020. Peste 170.000 de elevi s-au înscris la acest examen. Ce se întâmplă cu cei infectați cu coronavirus

Evaluare Națională 2020. Peste 170.000 de elevi s-au înscris la acest examen. Ce se întâmplă cu cei infectați cu coronavirus

Elevi înscriși la Evaluarea Națională 2020

Luni va începe Evaluarea Națională, iar peste 170.000 de elevi de clasa a VIII-a s-au înscris pentru acest examen. Condițiile din acest an vor fi unele noi, din cauza pandemiei de coronavirus.

Câți elevi s-au înscris la Evaluarea Națională

Elevii vor susține prima probă luni, când vor da examenul la limba și literatura română. Apoi, pe 17 iunie, va avea loc a doua și ultima probă din cadrul Evaluării Naționale, când copiii trebuie să dea examenul de matematică.

Potrivit datelor de la înscrieri, 10.294 de elevi urmează să participe la examenul de luni, de la limba și literatura română.

Ambele probe de la Evaluarea Națională vor începe de la ora 9:00, iar elevii pot rezolva subiectele timp de două ore la fiecare dintre materii.

În toată țara sunt 4.337 de centre de examinare în care cei care au terminat clasa a VIII-a pot da acest examen final.

Primele rezultate vor fi publicate pe 22 iunie, iar apoi, notele după contestații vor apărea pe 27 iunie.

Ce se întâmplă cu elevii infectați cu coronavirus

Pentru că suntem în pandemie, elevii care sunt confirmați cu noul coronavirus pot da examenul la altă dată.

Astfel, cei de clasa a VIII-a care au fost confirmați cu COVID-19 pot susține cele două probe de la Evaluarea Națională între 22 iunie și 4 iulie.

La această sesiune pot participa doar elevii care au avut o temperatura prea mare, cei care au fost în izolare pentru că părinții lor au venit dintr-o țară străină, sau cei cu boli cronice.

Elevii aflaţi în izolare/confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie – 4 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizaţi/internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni”, arată Ministerul Educației și Cercetării.

Atât Evaluarea Națională, cât și examenul de bacalaureat se desfășoară în acest an în condiții extrem de speciale, pentru a-i proteja pe copii și profesori de posibilitatea de a contracta virusul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: