Redactia.ro
Home » Știri » Evaluare Națională 2020. Cum se vor defășura examenele finale ale elevilor clasei a VIII-a

Evaluare Națională 2020. Cum se vor defășura examenele finale ale elevilor clasei a VIII-a

Evaluarea Naționala

Elevii clasei a VIII-a vor începe în câteva zile probele scrise la Evaluarea Națională. Potrivit Ministerului Educației, la examenele finale pot participa atât elevii clasei a VIII-a din seria curentă, cât și absolvenții din seriile anterioare. Prima probă scrisă va începe luni, 15 iunie la Limba și Literatura Română.

Evaluarea Națională 2020. Cum se vor desfășura examenele finale ale clasei a VIII-a

Din cauza pandemiei de coronavirus, Evaluarea Națională de anul acesta va avea două sesiuni. Prima va începe luni, 15 iunie, iar cea de-a doua este programată pe 29 iunie, pentru elevii care nu pot ajunge la prima probă din cauze medicale.

Așadar, prima probă scrisă va începe luni, 15 iunie la Limba și Literatura română. Pe 17 iunie va avea loc proba la Matematică, iar pe 18 iunie va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Afișarea rezultatelor va fi pe 22 iunie, si tot în aceeași zi și în următoarea zi se pot depune contestațiile. Pe 23-26 iunie se vor soluționa contestanțiile, iar pe 27 iunie vor fi afișate rezultatele finale.

Sesiunea specială pentru elevii clasei a VIII-a

Este primul an în care este prevăzută a doua sesiune a examenului de Evaluare Națională, pentru absolvenții clasei a VIII-a care nu pot ajunge la prima sesiune din cauze medicale. Aceasta va avea loc pe 29 iunie 2020.

  • 29 iunie 2020 – Probă scrisă: Limba şi literatura română
  • 30 iunie 2020 – Probă scrisă: Matematică
  • 1 iulie 2020 – Probă scrisă: Limba şi literatura maternă

Conform Ministerului Educației, la Examenul de Evaluare Națională pot participa absolvenții din seria curentă, dar și absolvenții din anii anteriori.

Examenul final al elevilor clasei ai VIII-a se va desfășura conform Metodologiei de examen aprobate de către ministerul Educației. Proba fiecărui probe desfășurate va dura 120 de minute.

Elevii clasei a VIII-a vor susține probe scrise la Limba și Literatura română, Matematică și Limba și literatura maternă.

Unde vor fi elaborate subiectele Evaluării Naționale

Subiectele vor fi elaborate în cadrul Centrului Național de Evaluare și Examinare, respectând anumite reguli.

  • Formularea clară a subiectelor- exprimarea trebuie să fie clară, precisă și în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională
  • Nivel mediu de dificultate
  • Subiectele trebuie să poată fi rezolvate în intervalul stabilit, de 120 de minute

În ceea ce privește defășurarea probelor scrise, lista nominală cu absolvenții repartizați în sălile de examen va fi afișată pe ușa fiecărei săli.

Totodată, vor fi afișate reguli referitoare la metodologia pe care elevii trebuie să le respecte pe tot parcursul probelor scrise.

Elevii nu au voie în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, dar frauda sau tentativă de fraudă. În cazul în care aceștia nu respectă regulile de mai jos vor primi nota 1.

Toate sălile de examen vor fi dotate cu tehnologie de supraveghere audio-video, iar accesul elevilor se va face până la ora 08.30.

Elevii nu pot preda lucrarea decât după cel puțin o oră de la începerea examenului, iar pentru rezolvarea subiectelor, elevii trebuie să scrie doar cu cernală sau pastă de culoarea albastră.

Cum se va face supravegherea elevilor în timpul examenului?

Absolvenții vor fi supravegheați în timpul probelor scrise ale Evaluării Naționale în fiecare sală de examen, de către doi asistenți, si cadre didactice care predau alte materii.

Supraveghetorii au obligația de a le explica elevilor regulile și modul de completare a datelor personale pe foile tipizate, iar pe lângă foile de examen, copiii vor primi și ciorne.

Corectura pe foaia de examen se poate face doar într-un singur mod, și anume se taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală.

Ultimii trei elevi rămân în sală până când sunt predate toate lucrările sau până când expiră cele două ore permise pentru rezolvarea subiectelor.

La final, lucrările vor fi corectate de către doi profesori evaluatori care lucrează în săli separate, iar în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează media artimetică, iar rezultatul acestui calcul cu două zecimale, va fi nota finală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: