Redactia.ro
Home » Știri » Capcana din spatele aplicațiilor BCR, BRD, Banca Transilvania sau CEC Bank: Avertisment esențial pentru clienții din România înainte să le dispară banii din cont

Capcana din spatele aplicațiilor BCR, BRD, Banca Transilvania sau CEC Bank: Avertisment esențial pentru clienții din România înainte să le dispară banii din cont

Mare atenție la fraudele care au loc prin intermediul aplicațiilor bancare.

Utilizatorii aplicațiilor bancare precum BCR, BRD, Banca Transilvania sau CEC Bank trebuie să fie extrem de atenți, deoarece o capcană uriașă amenință siguranța financiară a clienților. Un avertisment important a fost emis de BCR România, iar această atenționare se aplică tuturor aplicațiilor bancare din țară.

Mare atenție la ce rețele WIFI vă conectați

BCR România a subliniat riscurile potențiale atunci când clienții utilizează aplicațiile bancare pe rețele Wi-Fi publice. În special, atunci când călătoresc, utilizatorilor li se recomandă să fie precauți în privința rețelelor la care se conectează, deoarece există identificări de tentative de fraudă.

Recomandări de Securitate:

Evitați utilizarea rețelelor Wi-Fi publice pentru tranzacții bancare.
Nu folosiți rețele nesecurizate, cum ar fi cele din aeroporturi, cafenele sau mijloacele de transport în comun, pentru a accesa aplicațiile bancare.
Asigurați-vă că utilizați parole puternice și unice pentru dispozitivele dvs. și pentru serviciile bancare.

Folosirea de Parole Puternice și Unice

Un alt aspect important subliniat de BCR România este importanța utilizării de parole puternice și unice pentru dispozitivele utilizate și pentru serviciile bancare. Utilizatorii sunt sfătuiți să schimbe regulat parolele și să ia în considerare utilizarea unui manager de parole pentru a menține securitatea conturilor lor.

Recomandări:

Utilizați parole complexe, alcătuite dintr-o combinație de litere, cifre și caractere speciale.
Evitați folosirea aceleiași parole pentru mai multe servicii sau dispozitive.
Schimbați parolele în mod regulat.

Avertisment cu Privire la Atacurile Cibernetice

BCR avertizează, de asemenea, cu privire la riscul deschiderii link-urilor sau a documentelor primite de la expeditori necunoscuți. Acestea pot conține malware sau pot face parte dintr-o tentativă de phishing. Utilizatorilor li se recomandă să evite dezvăluirea informațiilor personale în mediul online pentru a preveni tentativele de fraudă.

Recomandări:

Nu deschideți link-uri sau atașamente de la expeditori necunoscuți.
Evitați să dezvăluiți informații personale, cum ar fi locația, pe rețelele sociale sau în alte medii online.
Prin respectarea acestor măsuri de securitate, clienții pot reduce riscul de a cădea în capcana fraudei online și pot asigura siguranța conturilor lor bancare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: