Redactia.ro
Home » Știri » Capitala Ucrainei va intra în stare de asediu până luni. Mesajul transmis de primarul Kievului

Capitala Ucrainei va intra în stare de asediu până luni. Mesajul transmis de primarul Kievului

GALERIE FOTO (2) Capitala Ucrainei va intra în stare de asediu până luni

Capitala Ucrainei va intra în stare de asediu până luni. Primarul din Kiev, Vitali Klitschko, a decis să insitutie stare de asediu în capitala Ucrainei, iar oamenii sunt rugați să rămână în case până luni. Sâmbătă, rușii rămân fără singurul oraș important capturat pe parcursul invaziei, promite Kievul.

Capitala Ucrainei va intra în stare de asediu până luni. Mesajul transmis de primarul Kievului

Vitali Klitschko, primarul capitalei Kiev, a anunțat că orașul va intra din nou în stare de asediu, motiv pentru care locuitorii sunt obligați să rămână în case până luni. Fostul campion de box, Klitschko a anunțat sâmbătă că în seara zilei în capital ucraineană va începe o nouă stare de asediu, care va dura până luni dimineața. Carantina va începe la ora locală 20.00 și urmează să se încheie luni la ora 08.00, a decis armata ucraineană. În timpul stării de asediu, locuitorii Kievului vor avea voie să-și părăsească locuințele doar pentru a ajunge la un adăpost antiaerian.

Klitschko a declarat că magazinele, farmaciile, benzinăriile și transportul public vor fi închise în timpul stingerii. Irina Vereșciuk, vicepremierul ucrainean a anunțat că sâmbătă s-a ajuns la un acord privind crearea a 10 noi coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din localități aflate pe linia frontului. Aceasta a mai spus că civilii care vor să plece din Mariupol, oraș cu circa 430.000 de locuitori înainte de conflict, trebuie să o facă cu mașinile personale, deoarece armata rusă nu vor permite autobuzelor să treacă pe la punctele lor de control din oraș. Peste 100.000 de oameni mai trebuie evacuați din Mariupol.

Guvernatorul Kievului, Oleksandr Pavliuk, a anunțat că forțele ruse au preluat controlul asupra orașului Slavutîci, unde locuiesc mulți muncitori ai fostei centrale nucleară de la Cernobîl. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al apărării, Igor Konașenkov, a afirmat sâmbătă că forțele ruse au distrus un depozit de arme și echipamente militare din apropierea orașului Jitomir din nord-vestul Ucrainei. Întreg depozitul a fost lovit de patru rachete Kaliber lansate de pe o navă din Marea Neagră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: