Redactia.ro
Home » Știri » Carantina zonală a fost prelungită cu şapte zile pentru Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele şi Clinceni! Ce restricții s-au impus

Carantina zonală a fost prelungită cu şapte zile pentru Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele şi Clinceni! Ce restricții s-au impus

Carantina zonală a fost prelungită cu şapte zile pentru Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele şi Clinceni! Ce restricții s-au impus

Carantina zonală a fost prelungită cu şapte zile pentru Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele şi Clinceni. Iată ce restricții au impus autoritățile din Ilfov. 

Carantina zonală a fost prelungită cu şapte zil

Carantina a fost prelungită pentru Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele începând de luni, de la ora 22,00, iar pentru Clinceni de marţi, de la 5,00. Oraşul Chitila a ieşit din carantină de luni, de la ora 22,00. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, reunit luni, a adoptat o hotărâre privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru Chitila.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori era luni de 5,72 în Ciorogârla, 5,64 în Corbeanca, 5,86 în Măgurele şi 8,36 în Clinceni.

Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile pe 22 martie. Carantina s-a prelungit din 5 aprilie cu 14 zile pentru aceste patru localităţi. Comuna Clinceni a intrat în carantină pe 9 martie, pentru două săptămâni. Măsura a fost prelungită cu câte 14 zile din 23 martie şi, ulterior, din 6 aprilie.

Ce spune Klaus Iohannis despre carantina în București

Klaus Iohannis a făcut noi declarații despre situația actuală din București și a susținut că nu crede că o carantinare este soluția. De asemenea, șeful statului a spus că este însă nevoie de restricții suplimentare în București.

”Situația din București este complicată. Cred că pentru București este nevoie să se ia restricții suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să ia decizii corecte. Restricții sunt necesare acolo unde se formează aglomerații în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru malluri. Să nu facem o confuzie între restricții suplimentare și carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție”, a spus președintele Iohannis.

Mai mult, Klaus Iohannis consideră că pentru a domoli valul 3 este nevoie de respectarea restricțiilor și accelerarea campanie de vaccinare. El a subliniat că nici el, nici Guvernul, nu sunt de acord cu impunerea unei carantine naționale.

”Setul de măsuri de care dispun autoritățile este cunoscut, sunt restricțiile în vigoare în toată țara. Evident este campania de vaccinare care prinde din ce în ce mai multă viteză. Acest val 3 nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val 3 este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Sunt foarte îngrijorat, situația este extrem de serioasă, fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare”, a mai spus șeful statului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: