Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune Klaus Iohannis despre carantina în București! ”Nu cred că este o soluție”

Ce spune Klaus Iohannis despre carantina în București! ”Nu cred că este o soluție”

Klaus Iohannis a făcut noi declarații despre situația actuală din București și a susținut că nu crede că o carantinare este soluția. Mai mult, acesta nu este de acord cu dorința lui Vlad Voiculescu. 

Ce spune Klaus Iohannis despre carantina în București

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Dăbuleni, că nu este de acord cu dorința lui Vlad Voiculescu privind carantinarea Bucureștiului. De asemenea, șeful statului a spus că este însă nevoie de restricții suplimentare în București.

”Situația din București este complicată. Cred că pentru București este nevoie să se ia restricții suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să ia decizii corecte. Restricții sunt necesare acolo unde se formează aglomerații în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru malluri. Să nu facem o confuzie între restricții suplimentare și carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție”, a spus președintele Iohannis.

Mai mult, Klaus Iohannis consideră că pentru a domoli valul 3 este nevoie de respectarea restricțiilor și accelerarea campanie de vaccinare. El a subliniat că nici el, nici Guvernul, nu sunt de acord cu impunerea unei carantine naționale.

”Setul de măsuri de care dispun autoritățile este cunoscut, sunt restricțiile în vigoare în toată țara. Evident este campania de vaccinare care prinde din ce în ce mai multă viteză. Acest val 3 nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val 3 este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Sunt foarte îngrijorat, situația este extrem de serioasă, fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare”, a mai spus șeful statului.

Vlad Voiculescu vrea restricții mai dure

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că nicio măsură nu poate fi exclusă când e vorba de sănătatea oamenilor, dar că nu este vorba de carantinare a Capitalei în zilele următoare. El a adăugat că va fi prezentat un set de măsuri.

”Nicio măsură nu poate fi exclusă atât timp cât e vorba de sănătatea oamenilor, dar nu este vorba de carantinare în zilele următoare. Vor exista câteva măsuri pe care le discutăm la Ministerul Sănătății cu experți de la INSP, măsuri care vor fi anunțate azi și care ar putea să însemne inclusiv restricții suplimentare. Azi va fi prezentat un set de măsuri care înseamnă și restricții. În acest moment nu vorbim de carantinare”, a declarat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a spus că dorința este ca de Paști oamenii să aibă sărbători „așa cum se cuvine, adică să fie în afara pericolului sau să fie o perioadă cât mai gestionabilă”.

”Este important pentru fiecare să ne întâlnim cu cei dragi, sper să putem face asta. Înseamnă că în cele câteva săptămâni până la Paști să luăm măsuri pentru a fi în siguranță”, a afirmat Vlad Voiculescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: