Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinul antigripal devine gratuit pentru toți români. Declarațiile ministrului Vlad Voiculescu

Vaccinul antigripal devine gratuit pentru toți români. Declarațiile ministrului Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătății, a declarat că vaccinarea antigripală va deveni gratuită pentru întreaga populație, pentru ca oamenii să fie mai stimulați să facă vaccinul.

Vaccinul antigripal devine gratuit. Ce trebuie să știm despre acesta

Întreaga populație a României se va putea vaccina gratuit împotriva gripei, pentru că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis extinderea campaniei și a eliminat prioritizare impusă de grupele de risc.

Campania de vaccinare îi are în centrul său pe bătrânii de peste 65 de ani, aceștia fiind mult mai predispuși la a face o formă gravă a bolii. Tot în aeastă categorie a persoanelor care au prioritate sunt cei care au boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, dar şi gravidele.

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat că este vital ca românii să fie vaccinați în continuare împotriva virusului gripal.

“Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue şi în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esenţială. Riscurile de co-infecţie COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat ştiinţific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populaţie”, a declarat ministrul Voiculescu, citat într-un comunicat de presă.

Ce se întâmplă cu vaccinul pentru COVID-19

Între timp, vaccinul anti-COVID-19 este și el administrat personalului medical, iar acum urmează să aibă loc următoarea fază de vaccinare. Dar, acest stoc este limitat, după cum declara chiar ministrul Sănătății.

„Pentru a fi sinceri până la capăt, trebuie să spunem că avem un stoc limitat de vaccinuri. În momentul acesta, avem un stoc limitat de vaccinuri şi numărul de persoane noi care se va putea vaccina va scădea, pentru că va trebui să îi vaccinăm cu doza a doua şi pe cei din etapa 1″, a spus ministrul Voiculescu. într-o intervenție video la conferința „Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor: ce cunoaștem, ce dovezi științifice există?”, organizată de Colegiul Medicilor din România în parteneriat cu Universitățile de Medicină și Farmacie.

„Nu vrem să răpim nimănui din linia întâi, nimănui din cei care lucrează în domeniul sănătății sau în domeniul social această oportunitate extraordinară pe care o avem, și anume aceea de a ne vaccina, de a nu mai trăi în teamă”, a mai spus acesta

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: