Redactia.ro
Home » Coronavirus » Mii de avioane se pregătesc să ducă vaccinul anti-COVID-19 în toate colţurile lumii

Mii de avioane se pregătesc să ducă vaccinul anti-COVID-19 în toate colţurile lumii

vaccin

Distribuirea vaccinului anti-Covid-19 va fi „cea mai mare provocare din istoria transporturilor”, potrivit industriei aeronautice, citate de BBC.

8.000 de aeronave Boeing 747 Jumbo Jet vor fi necesare pentru livrarea vaccinului în toate colțurile lumii a anunțat Asociația Internațională pentru Transport Aerian (IATA). Nu există încă un vaccin împotriva noului coronavirus, dar IATA deja colaborează cu linii aeriene, aeoporturi, organizații de sănătate și companii farmaceutice, pentru a pune la punct un plan global de livrare.

Programul de distribuție presupune că este necesară o singură doză per persoană. „Livrarea în siguranță a vaccinului pentru COVID-19 va fi misiunea secolului pentru industria de transport aerian. Însă acest lucru nu se va întâmpla fără o planificare în avans, iar acum este momentul pentru a face aceste planuri”, a declarat Alexandre de Juniac, CEO-ul IATA.

Condiții speciale pentru distribuirea vaccinului

În timp ce companiile aeriene și-au concentrat atenția asupra livrării de mărfuri odată cu pandemia şi scăderea numărului de pasageri, sunt puţine avioane care îndeplinesc condiţiile necesare transportării unui vaccin. Pentru a fi livrate în condiţii optime, dozele de vaccin au nevoie de o temperatură ambientală între 2 și 8 grade Celsius. Iar anumite vaccinuri ar putea necesita chiar temperaturi de îngheț.

„Cunoaștem procedurile, dar trebuie să le extindem la nivelul care va fi necesar”, a declarat Glyn Hughes, șeful operațiunilor cargo IATA.

Livrarea în Africa, dificil de realizat

Transportatorii aerieni estimează că zborurile către anumite zone vor fi critice, din cauza situaţiei geo-politice. Livrarea unui leac împotriva coronavirusului în întreaga Africă ar fi imposibilă în acest moment, potrivit IATA, din cauza lipsei capacității de transport, a dimensiunii continentului și formalităților complexe de la granițe.

Transporturile vor avea nevoie de „precizie militară” și va fi nevoie de o rețea de depozite de refrigerare pentru păstrarea dozelor.

Aproximativ 140 de vaccinuri sunt în curs de dezvoltare timpurie și aproximativ două duzini sunt acum testate pe oameni în cadrul studiilor clinice. IATA a cerut guvernelor să înceapă acum o planificare atentă pentru a se asigura că sunt pe deplin pregătite odată ce vaccinurile sunt aprobate și disponibile pentru distribuție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: