Redactia.ro
Home » Știri » Cât va costa vaccinul pentru coronavirus. Este mai scump decât ne-am fi așteptat

Cât va costa vaccinul pentru coronavirus. Este mai scump decât ne-am fi așteptat

vaccin coronavirus

Vaccinul pentru coronavirus ar putea fi gata mai curând decât se credea, iar un preț posibil a fost deja stabilit de cei care încearcă să dezvolte leacul pentru prevenirea viitoarelor infecții cu coronavirus.

Cât va costa vaccinul pentru coronavirus. Prețul posibil a fost anunțat

Pandemia de coronavirus este încă prezentă și afectează vieție a milioane de oameni. Un vaccin pentru această infecție va apărea curând pe piață, iar una dintre firmele care se ocupă de acest lucru este cu sediul în Franța. Directorul Sanofi, căci despre ceastă companie este vorba, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din întreaga lume, a explicat cât va costa un vaccin pentru coronavirus.

Prețul vaccinului pentru coronavirus va fi în jurul valorii de 10 euro sau chiar sub aceasta. De asemenea, Olivier Bogillot a explicat că starea de siguranță a pacienților este primordială, astfel că vaccinarea se face doar pe subiecții cu o stare de sănătate bună.

Prețul vaccinului pentru COVID-19

„Am studiat costul de producție, însă ideea este să avem un punct de plecare care să fie cât mai jos posibil. Va fi undeva sub 10 euro. Atunci când vaccinăm pe cineva, încercăm să facem asta pe o persoană care are o stare bună, pentru că ceea ce vrem este că vaccinarea să se facă într-o stare de siguranță completă. De aceea ne mișcăm repede, însă continuăm să fim atenți la tot ceea ce facem”, a spus  Olivier Bogillot.

În același timp, directorul Sanofi a spus că toți pacienții vor avea vaccinul disponibil în același timp, făcând referire la faptul că deși acesta va fi produs în Franța, și americanii și restul cetățenilor europeni vor avea acces la el.

„Francezii şi europenii vor avea vaccinul Sanofi în acelaşi timp cu pacienţii americani. Am semnat în timpul verii cu americanii, în aceeaşi săptămână cu europenii şi cu  britanicii ”, a mai spus Olivier Bogillot.

Totuși, prețul va fi stabilit abia în fazele finale ale cercetării pentru descoperirea vaccinului pentru COVID-19.

„Anticipăm să putem determina un preț final în momentul în care studiile noastre ajung în faza III, atunci când știm mai multe despre dozare. În această etapă, orice cifră este imprecisă. Mai puțin de 10 euro este doar una dintre ipotezele la care lucrăm”, a spus o purtătoare de cuvânt a companiei.

Urmărește-ne și pe Youtube!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: