Redactia.ro
Home » Coronavirus » Când va începe, de fapt, vaccinarea pe scară largă împotriva noului coronavirus. Vești triste de la OMS

Când va începe, de fapt, vaccinarea pe scară largă împotriva noului coronavirus. Vești triste de la OMS

vaccin

O purtătoare de cuvânt a Organizației Mondiale a Sănătății a declarat, vineri, că OMS nu se așteaptă la vaccinări la scară largă împotriva COVID-19 mai devreme de jumătatea anului viitor, subliniind importanța verificării riguroase a eficacității și a siguranței vaccinurilor.

Niciunul dintre vaccinurile candidate în studiile clinice avansate nu a demonstrat până acum un „semnal clar” al eficacității de cel puțin 50%, solicitat de OMS, a spus Margaret Harris, potrivit Reuters. Toate datele din studii trebuie să fie partajate și comparate, a spus Harris. „O mulțime de oameni au fost vaccinați și ceea ce nu știm este dacă vaccinul funcționează … în acest stadiu nu avem semnalul clar dacă a atins sau nu nivelul de eficacitate și siguranță”, a agăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a OMS a spus că această a treia fază trebuie să dureze mai mult, deoarece „trebuie să vedem ce protecţie reală asigură vaccinul şi trebuie, totdată, să vedem cât de sigur este acesta”, referindu-se la studiile clinice pentru vaccinuri.

Rusia pregătește deja al doilea vaccin împotriva Covid-19

Rusia are deja vaccinul anti-Covid-19 și se pregătește să-l producă pe al doilea, care se va numie EpiVacCorona. Testarea în masă a vaccinului Sputnik-V împotriva COVID-19 a început deja și va implica peste 40.000 de persoane. Campania de testare va fi supervizată de un organism de cercetare din străinătate. Experții occidentali păstrează rezerve față de vaccinul rusesc, însă Rusia dă asigurări că va publica date într-o revistă științifică.

Pe de altă parte, Centrul American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a cerut oficialilor din sectorul public al sănătății să fie pregătiți pentru distribuirea unui potențial vaccin anti-Covid, până cel târziu la sfârșitul lunii octombrie. Vizate vor fi grupurile cele mai expuse cum este cazul lucrătorilor din spitale.

Comisia Europeană şi-a confirmat interesul de a participa la mecanismul COVAX, venind cu o contribuție de 400 de milioane de euro sub formă de garanții. COVAX vizează procurarea și livrarea a 2 miliarde de doze de vaccinuri aprobate până la sfârșitul anului 2021.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: