Redactia.ro
Home » Coronavirus » UE cere acces echitabil la vaccinuri împotriva Covid-19. A făcut o ofertă de nerefuzat pentru OMS

UE cere acces echitabil la vaccinuri împotriva Covid-19. A făcut o ofertă de nerefuzat pentru OMS

covid-19

Comisia Europeană şi-a confirmat interesul de a participa la mecanismul COVAX care vizează accesul echitabil la vaccinuri împotriva COVID-19, disponibile peste tot în lume la preţuri accesibile, pentru toate persoanele care au nevoie de acestea, anunţă un comunicat.

De asemenea, ca parte a unui efort al „Echipei Europa” (Team Europe), Comisia anunţă o contribuţie de 400 de milioane euro sub formă de garanţii, menită să sprijine mecanismul COVAX şi obiectivele acestuia în contextul răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus.

„Cooperarea la nivel mondial este singura modalitate de a combate o pandemie mondială. (…) Astăzi, Comisia anunță o contribuție în valoare de 400 de milioane de euro la mecanismul COVAX, contribuție care vizează colaborarea în vederea achiziționării de viitoare vaccinuri în beneficiul țărilor cu venituri mici și medii. Sunt convinsă că aceste eforturi ne vor aduce mai aproape de obiectivul nostru, și anume acela de a combate, împreună, acest virus.”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, potrivit Reuters.

Planul COVAX pentru vaccinul împotriva Covid-19

Inițiativa COVAX își propune să achiziționeze pentru toate țările din lume 2 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 de la mai mulți producători până la sfârșitul anului 2021. Mecanismul COVAX, condus de Alianţa pentru Vaccinuri (GAVI) împreună cu Coaliţia pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI) şi OMS, urmăreşte să accelereze dezvoltarea şi fabricarea de vaccinuri împotriva COVID-19 şi să garanteze un acces corect şi echitabil pentru fiecare ţară din lume.

În cadrul unui angajament comun al UE (Comisia, statele membre şi instituţiile financiare europene, în special BEI) de a mobiliza resurse pentru răspunsul mondial la criza provocată de coronavirus, Comisia intenţionează să mobilizeze până la 400 de milioane EUR sub formă de garanţii pentru a sprijini mecanismul COVAX şi obiectivele care stau la baza acestuia, ca parte a unui efort al Echipei Europa.

Condiţiile şi modalităţile detaliate privind participarea şi contribuţia UE vor fi detaliate în următoarele zile şi săptămâni. Echipa Europa este pregătită să îşi utilizeze cunoştinţele şi resursele în cadrul mecanismului COVAX pentru a accelera şi a extinde dezvoltarea şi fabricarea unei oferte globale de vaccinuri pentru cetăţenii din întreaga lume, din ţările sărace şi din cele bogate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: