Redactia.ro
Home » Homepage » Testele pentru vaccinul împotriva Covid-19, OPRITE! Ce au descoperit cercetătorii

Testele pentru vaccinul împotriva Covid-19, OPRITE! Ce au descoperit cercetătorii

vaccinul

Studiile clinice finale pentru vaccinul împotriva coronavirusului, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, au fost suspendate după ce un participant a avut o reacţie adversă în Marea Britanie.

AstraZeneca a descris-o ca pe o pauză „de rutină” din cauza „unei boli inexplicabile”, potrivit BBC. Între timp, a fost lansată o investigaţie independentă, care examinează datele de siguranţă înainte ca autorităţile de reglementare să decidă dacă procesul se poate relua.

„În studiile mari, vor apărea mereu astfel de îmbolnăviri întâmplătoare, dar trebuie verificate independent înainte de a continua”, a spus un purtător de cuvânt al Universităţii Oxford.

30.000 de voluntari pentru vaccinul dezvoltat de Oxford

Speranţele au fost mari că vaccinul ar putea fi unul dintre primele care vor apărea pe piaţă, după testarea cu succes a fazelor 1 şi 2. În faza 3 de testare, sunt implicaţi aproximativ 30.000 de participanţi în SUA, precum şi în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Dar după ce unul dintre participanţii la testele din Marea Britanie s-a îmbolnăvit, testările din toate ţările au fost oprite.

Aceasta este a doua oară când procesul de testare a vaccinului împotriva coronavirusului dezvoltat de Oxford este suspendat. Astfel de evenimente sunt chestiuni de rutină în studiile majore și se întâmplă de fiecare dată când un voluntar este internat în spital atunci când cauza bolii lor nu este imediat evidentă.

Se aşteaptă ca procesul de testare să fie reluat în câteva zile.

Trump vrea vaccinul până la alegeri

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că dorește un vaccin disponibil în SUA înainte de alegerile din 3 noiembrie, dar comentariile sale au ridicat temerile că politica ar putea fi prioritară față de siguranță în graba unui vaccin.

Doctorul Anthony Fauci l-a contrazis însă pe președinte, subliniind că este puțin probabil ca un vaccin împotriva coronavirusului să fie gata „până la sfârșitul anului”.

„Este puțin probabil să avem un răspuns clar la întrebarea dacă un vaccin este sigur și eficient până la alegeri”, a spus Fauci în cadrul unei conferință de cercetare în medicină.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: