Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că virusul ar putea să dispară în maximum nouă luni, datorită vaccinului anti-COVID.
Ce spune ministrul Sănătății despre sfârșitul pandemiei
Ministrul Sănătății susține că, dacă populația se va vaccina, totul se va termina în șase sau maximum nouă luni. Potrivit acestuia, vaccinul este singura șansă reală pe care oamenii o au de a scăpa de pandemie. Mai mult, Vlad Voiculescu se arată încrezător și spera că pandemia se va sfârși mai repede decât de dăm seama, scrie Agerpres.
”Este prima dacă când avem o șansă reală, o speranță că într-un timp definit, cât de cât definit, putem să vorbim despre 6 luni, putem să vorbim despre 9 luni, am putea să scăpăm de această pandemie. Gândiți-vă puțin cum vedeați lucrurile în martie anul trecut, dacă v-ar fi spus cineva că în iarna următoare o să fie mai rău, cum ați fi primit atunci vestea că există un vaccin”, a declarat Vlad Voiculescu
Începe a doua etapă de vaccinare în România
Campania de vaccinare anti-COVID a început în România la sfârșitul lunii decembrie, iar în prezent se pregătește a doua etapă. Potrivit informațiilor oferite de Valeriu Gheorghiță, în etapa a doua vor intra în acelaşi timp atât persoanele care sunt în grupa de risc pentru forme severe, persoanele cu vârsta peste 65 de ani cu boli cronice, precum şi persoanele care deservesc activităţi esenţiale.
Astfel, cei din aceste categorii se pot programa pentru vaccinare începând cu data de 15 ianuarie. Programările se vor putea face prin platforma online, personal, prin medicul de familie, prin serviciile de call-center sau prin direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor.
„Platforma va fi gata pe 15 ianuarie. De la ora 3 se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a 2-a în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Modalitatea de programare va fi pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center. Și aici, ca noutate, vom avea un număr unic la nivel național, pe care vi-l pot și spune: 021.414.44.25.
Practic, sunând la acest număr, apelurile vor fi preluate în cele 42 de call-centere distribuite la nivelul fiecărui județ.O altă modalitate de programare, prin direcția de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor care pot să-și facă cont și să înscrie până la 10 persoane dintre aparținători din familie.”, a declarat Valeriu Gheorghiță.