Redactia.ro
Home » Știri » Tichete cadou pentru angajații care se vaccinează anti-coronavirus

Tichete cadou pentru angajații care se vaccinează anti-coronavirus

Ce se întâmplă cu vaccinarea în România de pe 4 ianuarie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

Autoritățile se pregătesc pentru etapa a doua de vaccinare, adică persoanele cu risc ridicat și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Astfel, unii angajatori vin cu soluții pentru a-i încuraja pe angajați să se vaccineze, dar și pentru a preveni răspândirea coronavirusului, având în vedere faptul că mulți români încă sunt sceptici cu privire la eficiența vaccinului. 

Tichete cadou pentru angajații care se vaccinează anti-coronavirus

România se pregătește în această săptămână pentru a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-coronavirus. Potrivit autorităților, data de 15 ianuarie ar fi programată pentru populația cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu risc ridicat și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Sunt mulți români sceptici cu privire la eficiența vaccinului, de aceea unii angajatori propun acordarea de tichete cadou pentru angajații care acceptă administrarea lui.

Ideea este a unui CEO, de la Terapia Cluj, Dragoş Damian. Pentru a-i determina pe oameni să se vaccineze încât să devină imuni în fața virusului, el propune tichete cadou, în valoare de 50 de lei, deductibile integral din impozite, prin hotarâre de guvern. Totodată, propunerea include și ideea ca aceste tichete să nu fie nici o sumă exagerată și nici derizorie, scrie el în Ziarul Financiar.

”Asadar, BONUS PENTRU VACCINARE. Incentive, suma de bani, tichet (de tip cadou) de vaccinare – cu design distinct –  spuneti-i cum doriti, orice tip de stimulent in asa fel incat un numar cat mai mare dintre angajati sa fie stimulati in a se vaccina. O suma care sa nu fie exagerata, dar nici derizorie. 50 de lei pare o suma acceptabila…. dar ce este acceptabil, cand avem costuri enorme cu pandemia, fie ca am inchis, fie ca am reusit sa continuam, dar cu spaima si cu angajati care se pot infecta?Si bineinteles, suma sa fie complet deductibila, dar nu cred ca Guvernul va avea vreo retinere in a trece o OUG, a carei efecte vor fi exceptionale. Au luat-o inainte unii antreprenori care dau reduceri de pret la clientii care le arata adeverinta de vaccinare”, a scris Dragoș Damian.

Măsura ar fi una legală

CEO-ul mai precizează că această măsură de convingere de vaccinare anti-covid a angajaților nu ar fi una ilegală.

”Am discutat cu finantisti si juristi, nu pare a fi nimic ilegal, nu e conditionare de act medical, vaccinarea ramane voluntara, angajatorul nu va fi obligat sa acorde bonusul, nu este o cheltuiala suplimentara pentru compania, este vorba doar de valoarea neta a stimulentului. Si chiar daca ar trebui schimbate unele legi, probabil ca merita.Repet, afacerile noastre au nevoie ca aceasta campanie de vaccinare sa iasa, nu avem alta solutie ca sa sfarsim nebunia. Este probabil momentul astral al generatiei noastre, haideti sa dam o mana de ajutor”, a mai scris Dragoș Damian.

Odată cu propunerea sa, în mediul online s-au iscat controverse. Potrivit specialiștilor, este nevoie ca minim de 80% de persoane să fie vaccinate pentru a scăpa de coronavirus pe teritoriul țării. După etapa a doua de vaccinare urmează și cea de a treia, în care se vor putea vaccina toți cetățenii români care doresc acest lucru. Vaccinarea este gratuită și nu este obligatorie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: