Redactia.ro
Home » Homepage » Raed Arafat s-a vaccinat împotriva COVID-19. Ce a declarat șeful DSU

Raed Arafat s-a vaccinat împotriva COVID-19. Ce a declarat șeful DSU

GALERIE FOTO (7)

Tot mai multe persoane au pus la îndoială eficiența vaccinului anti-COVID. Astfel, în cursul zilei de astăzi, Ministerul Afacerilor de Externe a transmis un comunicat prin inetrmediul căruia a anunțat vaccinarea întregului personal al DSU, inclusiv a secretarului de stat Raed Arafat. 

UPDATE Raed Arafat s-a vaccinat împotriva COVID-19

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a vaccinat luni împotriva COVID-19.

,,Abia așteptam să mă vaccinez. Este un gest de normalitate. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă nu ne vaciinăm și noi”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, după ce și-a administrat vaccinul.

,,Îndemnul meu către oameni e să nu asculte toate aceste ştiri nefondate despre vaccin şi să asculte toate indicaţiile oficiale despre vaccin. Mai avem o doză de făcut pe 1 februarie, doză de rapel. Foarte uşor a fost. Eu mă vaccinez sezonier antigripal”, a mai afirmat Raed Arafat.

Întrebat care este mesajul său pentru cadrele medicale care nu vor să se vaccineze, secretarul de stat în MAI a răspuns: „Trebuie să vedem în primul rând care sunt motivele. Întotdeauna când calculăm dozele trebuie să împărţim la doi, pentru că există rapel”. 

Oficialul a mai spus că cei care refuză să se vaccinez au diferite motive, dar este de preferat să se vaccineze.

Cei care amână, care nu vor să se vaccineze au varii motive. Poate unii vor să mai aştepte, poate unii vor să mai vadă, poate au ascultat păreri şi au încredere în ele. Eu recomand să ne vaccinăm, iar apoi să ne întoarcem la o viaţă cât mai aproape de normal. Pentru mine campania merge bine. Nu stăm cel mai bine în Europa, dar nici cel mai prost. Stăm bine. Vor mai fi înfiinţate centre. Vor fi plătiţi medicii de familie ca să participe la vaccinare. Nu ştiu cifrele exacte, dar mâine o să aveţi briefingul de la colegii care se ocupă de campania de vaccinare. La etapa a doua, care va începe cât mai curând, vor începe cu persoanele în vârstă, persoanele cu vulnerabilităţi şi apoi personalul esenţial din diferite instituţii, activităţi esenţiale în societate”, a adăugat Arafat, potrivit News.ro. 

Șeful DSU a declarat că se vaccinează în fiecare an de gripa sezonieră, iar vaccinul anti-COVID nu a fost diferit ca durere de celelalte vaccinuri.

Raed Arafat își va face vaccinul anti-COVID-19 în fața tuturor

Secretarul de Stat în MAI, Raed Arafat, va fi vaccinat în cursul zilei de astăzi, în direct, în fața tuturor românilor. Reaed Arafat a transmis, în repetate rânduri, că nu se teme să facă acest vaccin, motiv păentru care nu va avea nicio ezitare atunci când îi va veni rândul.

Luni, începând cu ora 12.00, personalul DSP va fi vaccinat de către personalul autorizat, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București.

,,Luni, 11 ianuarie 2021, începând cu ora 12.00, personalului din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, inclusiv șefului structurii – secretar de stat dr. Raed Arafat, i se va administra vaccinul împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinarea din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență, potrivit MAI.

 

Arafat: ,,În România nu vor fi discriminări față de cei care nu s-au vaccinat

Șeful DSU, Raed Arafat,a  explicat, în urmă cu câteva zile, că persoanele care nu vor dori sp facă vaccinul anti-COVID nu vor fi discriminate în România, având în vedere că vaccinul nu este obligatoriu. Oficialul a declarat că în România autoritățile nu s-au gândit să aplice discriminări și reguli de restricționare a persoanelor care nu se vaccinează. Însă, este posibil ca în anumite zone din străinătate în care se aplică limitări mai stricte anti-COVID să li se ceară cetățenilor români să fie vaccinați pentru a se deplasa acolo.

Nu înseamnă că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună «poţi să vii dacă eşti vaccinat». E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta.

În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a declarat șeful DSU sâmbătă seara, pentru Antena 3.

Raed Arafat a mai declarat că abia așteaptă să se vaccineze și el. Oficialul a mai precizat că aspectul cel mai important al vaccinării anti-COVID este că în momentul în care o persoană va mai face apoi forme ușoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe și la sechele pulmonare sau la alte organe  care să rămână pe perioade lungi sau chiar pe viață.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: