Redactia.ro
Home » Știri » Avertismentul ministrului Sănătății. Vlad Voiculescu vrea restricții mai dure: „Aș prefera să închidem temporar câteva locuri, înainte să închidem școlile”

Avertismentul ministrului Sănătății. Vlad Voiculescu vrea restricții mai dure: „Aș prefera să închidem temporar câteva locuri, înainte să închidem școlile”

Avertismentul ministrului Sănătății.

Avertismentul ministrului Sănătății. Vlad Voiculescu a vorbit despre situația actuală din România. Ministrul Sănătății a precizat că românii ar trebui să fie în continuare precauți, după ce Capitala a depășit vineri 500 de cazuri de coronavirus. Acesta recomandă ca unele locuri din București să fie închise.

Avertismentul ministrului Sănătății. Vlad Voiculescu vrea restricții mai dure: „Aș prefera să închidem temporar câteva locuri, înainte să închidem școlile”

Avertismentul ministrului Sănătății. Vineri, autoritățile au anunțat că Bucureștiul a depășit 500 de cazuri de coronavirus, ceea ce i-a făcut pe specialiști să se îngrijoreze. Așadar, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a transmis un avertisment în legătură cu noua situație epidemiologică. Acesta a cerut o înăsprire a măsurilor anti-coronavirus în Capitală, menționând că în multe locuri, regulile nu mai sunt respectate. „Am observat că sunt destule locuri aici, în Capitală, unde nu sunt respectate regulile”, a declarat, vineri, ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu. De asemenea, ministrul a precizat că ar trebui închise câteva locuri în care nu se respectă regulile. „Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile. Aş prefera sancţiuni mai dure, aceasta este preferinţa mea ca ministru al sănătăţii şi preferinţa mea ca și cetăţean”, a adăugat ministrul.

Ministrul Sănătății a explicat că s-a referit la locurile în care au loc petreceri. Totodată, Voiculescu a declarat că nu poate exclude un al treilea val de pandemie. „Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi cu COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală.Dar, până una-alta, nu putem exclude un al treilea val”, a adăugat ministrul Voiculescu.

Vaccinarea este unica șansă să scăpăm de coronavirus

În ziua când s-a împlinit un de când pandemia de coronavirus a apărut în România, Vlad Voiculescu le-a mulțumit medicilor din linia întâi, dar și comunităților care au ajutat unde a fost nevoie și românilor care s-au protejat de coronavirus. „Astăzi se împlinește un an de la primul caz de COVID-19 din România. Nu știam atunci ce va urma să se întâmple și nici cum pandemia ne va schimba viața. O provocare uriașă care ne-a afectat pe noi toți. Om cu om.Am trecut împreună printr-un an de restricții, teamă și incertitudine. Dar și un an de solidaritate. Am învățat să ne protejăm unii pe alții, să avem grijă de cei mai vulnerabili dintre noi și să îi apreciem mai mult pe cei din linia întâi care au luptat neîncetat pentru a salva vieți”, a transmis el.

La nivel global, numărul cazurilor zilnice de coronavirus este din nou în creștere, iar mai multe țări europene se pregătesc pentru al treilea val de pandemie. Ultimele cifre raportate la nivel mondiala rată o creștere a numărului de îmbolnăviri COVID19. Sâmbătă, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.432 de cazuri de COVID-19, iar 54 de persoane au murit. Bilanțul a ajuns la 799.164 de cazuri, iar 20.287 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2.