Redactia.ro
Home » Știri » Se cere demisia Ministrului Sănătății, după tragedia de la Balș! Ce le transmite Vlad Voiculescu

Se cere demisia Ministrului Sănătății, după tragedia de la Balș! Ce le transmite Vlad Voiculescu

Se cere demisia Ministrului Sănătății, după tragedia de la Balș! Ce le transmite Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut sâmbătă seara mai multe declarații cu privire la incendiul de la Institutul Matei Balș. Ce a spus acesta despre o posibilă demisie? 

Se cere demisia Ministrului Sănătății

Vlad Voiculescu le-a răspuns celor care îi cer demisia în urma incendiului de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, care s-a soldat cu șase morți, declarând că trebuie stabilite „responsabilitățile și responsabilii” în acest caz.

”Cred că, în general, demisiile, respectiv concedierile, ar trebui să aibă legătură directă cu responsabilităţile dintr-un caz sau altul. Evident că nimeni nu e veşnic într-o funcţie şi nici n-ar trebui să fie aşa. Echipa noastră a început aici cu mai puţin de o lună în urmă. Dar problema se pune – şi cred că aşa este sănătos să o punem întotdeauna – cred că este sănătos ca atunci când există o problemă să o privim în faţă, să vedem care sunt responsabilităţile şi responsabilii. În general cred că trebuie să avem răbdare să vedem care sunt cauzele care au dus la ceea ce s-a întâmplat ieri (vineri -. n.r.). Repet: există responsabilități și responsabili întotdeauna”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Se cere demisia Ministrului Sănătății! De asemenea, Vlad Voiculescu a declarat că ancheta este în curs de desfășurare și că până acum nu se știe încă ”cu exactitate ce s-a întâmplat acolo”. Mai mult, acesta a spus că au existat probleme cu căldura, iar oamenii ”și-au adus de acasă ce au avut”. Ministrul spune că această problemă este de competența Primăriei, scrie Digi24.

”În București există, într-adevăr multe spitale vechi. E valabil pentru majoritatea covârșitoare a spitalelor din țară. Există probleme cu căldura sau au existat, cel puțin. Știm că și la Matei Balș au existat la un moment dat și știm că oamenii și-au adus de acasă ce-au avut. Lucrul acesta nu are voie să se întâmple. Este o chestiune pe care o poate rezolva Primăria, respectiv Termoenergetica, în București, și e o chestiune pe care spitalele sunt încurajate să lucreze împreună cu autoritățile publice locale. Noi vom face partea noastră, acolo unde ni se va cere să intervenim pe lângă autoritățile publice locale.

Așteptăm rezultatele anchetei din mai multe considerente: 1. pentru a stabili responsabilitățile și responsabilii, dar mai mult, e nevoie să învățăm lecțiile care sunt de învățat. Dacă ştim care a fost problema iniţială care a dus la acest incendiu, vom şti şi ce măsuri trebuie să prioritizăm pentru a opri astfel de lucruri să se întâmple în viitor”,  a arătat Vlad Voiculescu.

A fost ”o greșeală în timpul intervenției”

”Singurul lucru pe care-l putem spune fără să fim în pericol mare să greșim este că un consum mare de oxigen în secțiile care tratează pacienți COVID este un factor de risc suplimentar și atunci pentru aceste secții, în special acolo, trebuie să fim foarte atenți apropo de cum arată infrastructura și care sunt procedurile care trebuie respectate de către personal și de către pacienți”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a vorbit și despre pacientul găsit mort abia după cinci ore, în baie. Ministrul a spus că personalul din spital nu are nicio vină în ceea ce priveşte intervenţia. ”Probabil că este o greșeală în cadrul intervenției. Lucrul acesta este mai degrabă în competența IGSU de stabilit”, a menționat Vlad Voiculescu.

Se cere demisia Ministrului Sănătății! Iar dacă se vorbește despre greșeli, Vlad Voiculescu a vorbit și despre încurcătura care a avut loc sâmbătă, când Ministerul Sănătății a anunțat inițial că cea de-a șasea persoană decesată este femeie, dar de fapt era bărbat, ministrul a spus că a fost vorba despre o ”greșeală birocratică” de care a aflat ulterior, iar familia a fost informată în mod corect, fără a exista o situație „delicată”.

Ministrul Sătănătății a mai promis un fond special de investiții pentru infrastructura sanitară, iar pentru proceduri Vlad Voiculescu a anunțat că săptămâna viitoare va prezenta un proiect prin care vor fi revizuite toate reglementările din secțiile care tratează pacienți COVID. El a precizat că Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) va avea un rol central în a sprijini spitalele pentru a face proceduri și a instrui personalul în acest sens.

”Matei Balș nu este unul dintre spitalele care să fi dus lipsă de finanțare de-a lungul anilor sau să fi avut, așa cum am văzut anul trecut la Piatra Neamț, o schimbare de management care să nu permită o oarecare continuitate. La Matei Balș am avut o continuitate de 28 de ani, avem deci un cadru care a permis multe lucruri bune la Matei Balș și unele mai puțin bune. Se poate întâmpla oricând în alt spital și este motivul pentru care trebuie să luăm măsuri. Măsurile pe care le-a prezentat sunt singurele, din punctul meu de vedere, care ar putea să ducă la o îmbunătățire reală. Mai întâi, schimbăm strategia de vaccinare, așa încât să avem mai puțini oameni în spitale, (…) apoi punem la dispoziție fonduri și specialiști pentru a îmbunătăți infrastructura”, a arătat ministrul sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: