Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată Institutul „Matei Balș” după incendiu. Primele imagini cu pavilionul incendiat în care au murit 5 persoane

Cum arată Institutul „Matei Balș” după incendiu. Primele imagini cu pavilionul incendiat în care au murit 5 persoane

GALERIE FOTO (5) Cum arată Institutul _Matei Balș_ după incendiu.

Cum arată Institutul „Matei Balș” după incendiu. La câteva ore de la producerea incendiului de la Institutul Național Matei Balș din București, au apărut primele imagini cu saloanele în care au murit cinci persoane. Imaginile au fost publicate de Tudor Ionescu, fost consilier general, care a cerut demisia celor responsabili.

Cum arată Institutul „Matei Balș” după incendiu. Primele imagini cu pavilionul incendiat în care au murit 5 persoane

Cum arată Institutul „Matei Balș” după incendiu. În dimineața zilei de 29 ianuarie, a izbucnit un incendiu puternic la Institutul Național de BOli infecțioase „Matei Balș” din Capitală. În urma acestuia, cinci persoane au decedat, iar alte sute au fost evacuate din calea incendiului. La câteva ore după producerea incendiului, au apărut primele imagini cu unitatea spitalicească după ce a ars. Imaginile au fost postate de fostul consilier general Tudor Ionescu, care a cerut demisia celor responsabili pentru producerea acestei tragedii. „Vlad Voiculescu spune lejer că el a făcut tot, Nicușor Dan spune că nu sunt probleme cu căldura (deși zona apare pe tabelul de avarii al Termoenergetica), Florin Cîțu se laudă ce bine au intervenit, iar Klaus Iohannis ne spune (din nou) că e nevoie de reformă în sănătate… Deci probabil pacienții sunt de vină, nu? Un singur cuvânt… DEMISIA!”, a scris el pe pagina de Facebook.

Autoritățile anchetează acest caz, iar criminaliștii și specialiștii de la INSEMEX, institutul din Petroșani specializat în astfel de situații, trebuie să inspecteze saloanele afectate, iar în același timp mai multe cadre medicale au fost chemate la audieri. Totodată, procuroruu Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală. În imagini se poate observa că paturi pacienților au fost distruse de flăcări, precum și suportul pentru perfuzie.

Pavilionul de la „Matei Balş” nu avea autorizație din partea ISU București

În dimineața zilei de vineri, a izbucnit un incendiu puternic la parterul Institutului Național Matei Balș, în urma căruia au murit cinci pacienți. Echipajele de pompieri au ajuns la fața locului după 8 minute de la inițierea primului apel, după care au fost chemate mai multe echipaje. Ministrul Sănătății a declarat vineri, că spitalul modular de la Pipera era închis pentru că nu mai exista problema cu numărul de locuri pentru pacienții infectati cu COVID19. Totodată, pavilionul în care a izbucnit incendiul soldat cu cinci morți avea aviz din partea pompierilor, dar nu și autorizație. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că în urma unui control din noiembrie, ISU București, a stabilit lipsa autorizației și a fost dat un avertisment în acest sens. „Aviz a existat pe documentaţie, nu este emisă autorizaţia. De altfel, la controlul din noiembrie, colegii de la ISU Bucureşti au stabilit clar lipsa autorizaţiei şi a fost dat un avertisment în acest sens. Dar, vreau să se înţeleagă încă un lucru: existenţa autorizaţiei, poate că, chiar şi dacă era autorizat nu împiedica apariţia acestei tragedii, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, secretarul de stat a explicat că în cazul spitalelor este vorba despre clădiri vechi,care dacă nu sunt modificate nu ar necesiata autorizație, dar care există autorizații pentru ca ele să fie modernizate. „Dacă am merge să închidem spitale şi să punem lacăt… Aici măsura trebuie să fie luată şi calculat, cum poţi să o aplici. (…) Să vii să închizi orice spital care nu are autorizaţia încă obţinută înseamnă să laşi oamenii fără unităţi sanitare”, a mai declarat Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini