Redactia.ro
Home » Știri » Medicul erou de la Matei Balș a făcut mărturii cutremurătoare. Cătălin Apostolescu a povestit cum a avut loc incendiul

Medicul erou de la Matei Balș a făcut mărturii cutremurătoare. Cătălin Apostolescu a povestit cum a avut loc incendiul

Medicul erou de la Matei Balș a făcut mărturii cutremurătoare

Medicul erou de la Matei Balș a făcut mărturii cutremurătoare.În dimineata zilei de 29 ianuarie, un pavilion al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a ars, după ce un incendiu a izbucnit în unul dintre saloane. Din nefericire, cinci persoane și-au pierdut viața, iar peste 100 de pacienți au fost transferați la alte unități medicale. Momenta nu a fost identificată cauza izbucnirii incendiului, dar autoritățile iau în considerare două ipoteze. Și în această situație a existat un medic erou care a încercat orice posibilitate să-și salveze pacienții. Cătălin Apostolescu a făcut mărturii cutremurătoare.

Medicul erou de la Matei Balș a făcut mărturii cutremurătoare. Cătălin Apostolescu a povestit cum a avut loc incendiul

Medicul erou de la Matei Balș a făcut mărturii cutremurătoare. Un pavilion de la Institutul Național Matei Balș a ars, după ce unul dintre saloane a luat foc. În urma incendiului, cinci persoane și-au pierdut viața, iar peste 100 de pacienți au fost evacuați pentru a nu le fi pusă viața în pericol.

Medicul infecționist și purtătorul de cuvânt al spitalului, Cătălin Apostolescu se află în momentul incendiului în incinta spitalului și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-și salva pacienții. Medicul erou a oferit primele declarații și a povestit cum s-a produs incendiul care a ucis cinci persoane. Doctorul se afla la doar două saloane distanță când s-a produs nenorocirea. În momentul în care și-a dat seama că este vorba despre un incendiu, medicul a scos pacienții pe balcon, după care a oprit curentul. „Întâi am auzit o voce de bărbat, am presupus că este pacient, pentru că știam personalul. După aceea, la foarte scurt timp am auzit țipete de ajutor, o voce feminină, am ieșit din cameră, dar deja în secție era un fum foarte gros și nu am putut să mai înaintez. Atunci am ales varianta să încerc să ajut oamenii prin balcon.Eram undeva la 8-10 metri de salon. În momentul acela a fost imposibil să-mi dau seama care este sursa incendiului pentru că fumul era foarte-foarte gros. Doar fumul împiedica vizibilitatea, curentul l-am oprit după aceea. La început nu a fost nicio explozie, a fost o bubuitură mai târziu, după vreo 3-4 minute.”, a povestit medicul Apostolescu.

La scurt timp, medicul infecționist a ieșit pe balcon și a sunat la 112, dar s-a întors înapoi la saloane pentru a salva pacienții. Deoarece tărgile nu erau suficiente, medicii și asistentele au improvizat și au cărat pacienții cu pături până la ieșirea din spital, dar întreaga procedură a fost riscantă din cauza fumului gros.

O asistentă a văzut un pacient în flăcări

Totodată, medicul Cătălin Apostolescu a declarat că nu s-a gândit nicio clipă că își pune viața în pericol. Una dintre asistente i-a povestit medicului că a rămas marcată, după ce a văzut un pacient în flăcări.„Era în alt salon, se ocupa de alt pacient. S-a întors și a văzut pe cineva arzând, a încercat să pună o pătură să-l stingă și, în același timp, a oprit sursa de oxigen de la acel pacient. Nu a putut să înainteze și să oprească și la celălat pacient”, a mărturisit acesta.

Incendiul s-a produs în cursul zilei de 29 ianuarie, mai exact la ora 05.03. Echipajele de pompieri au ajuns la fața locului după 8 minute de la inițierea primului apel, după care au intervenit mai multe autospeciale. Rudele pacienților au ajuns de urgență al spital pentru a afla care este starea acestora. Reamintim că este cel de-al doilea incendiu petrecut într-un spital din România, după ce în luna noiembrie 2020 a avut loc un incendiu devastator la Spitalul Județean Piatra Neamț, în urma căruia au murit 10 persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: