Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu devastator la Matei Balș. Medicul erou a spart geamul pentru a salva pacienții

Incendiu devastator la Matei Balș. Medicul erou a spart geamul pentru a salva pacienții

Incendiu devastator la Matei Balș

Incendiu devastator la Matei Balș. În dimineața zilei de vineri a avut loc un incendiu puternic la Institutul Național Matei Balș. Din păcate, cinci persoane au murit, iar alte sute au fost transferate în alte unități medicale. Ulterior, asistentele și medicii au povestit despre medicul care a încercat orice pentru a-i salva pe pacienți. Este vorba despre medicul și managerul instituției medicale Cătălin Apostolescu.

Incendiu devastator la Matei Balș. Medicul erou a spart geamul pentru a salva pacienții

Incendiu devastator la Matei Balș. Vineri dimineața, a avut loc o nouă tragedie într-un spital din România. Este vorba despre Institutul Național Matei Balș din București, care a luat foc. Incendiul a cuprins patru saloane de la parter, iar cinci persoane au murit. Incendiu devastator la Matei Balș. Se pare că a exista un medic erou și în acest caz. Este vorba despre purtătorul de cuvânt și medicul spitalului Cătălin Apostolescu. Asistentele și medicii care s-au aflat în incinta spitalului la momentul izbucnirii incendiului, au declarat că mediul a încercat orice posibilitate pentru a-i salva pe pacienți. Potrivit acestora, medicul a spart un geam pentru a-i salva pe oameni. Cu toate astea, Cătălin Apostolescu a suferit arsuri la picioare.

Avocata Laura Vicol a declarat că medicul a suferit multiple arsuri la picioare. ”L-am văzut cu ochii mei pe domnul doctor Cătălin Apostolescu, cu blugii arşi, arsuri pe picioare. A scos un pacient pe geamul salonului şi a ajutat şi la scoaterea altor doi pacienţi”, a spus Laura Vicol. Totodată, avocata a declarat că nu dorește să laude intervenția cadrelor medicale, dar a punctat faptul că acestea s-au luptat luni întregi pentru a salva viețile a mii de oameni. „Nu vreau să se arunce o anatemă asupra medicilor în acest moment şi asupra întregului personal medical pentru că, până la urmă, de un an de zile, ei sunt cei care fac diferenţa între viaţă şi moarte”, a mai spus Laura Vicol.

O asistenta a leșinat după ce a acord primul ajutor

În cazul incendiului de la Matei Balș a ajuns în atenția tuturor și fapta unei asistente. Aceasta a reușit să rămână puternică pentru a-i salva pe ceilalți, după care organismul ei a cedat. Femeia a leșinat după ce a acordat primul ajutor. ”Una dintre asistente, după ce a acordat primul ajutor tuturor persoanelor a leşinat”, a adăugat aceasta.

În cursul zilei de vineri, președintele Iohannis a mers la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” pentru a analiza urmările incendiului. ”Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică”, a spus Iohannis.

Alarma izbucnirii incendiului a fost dată la ora 5.05, după ce a fost efectuat un apel la 112. Primul echipaj de pompieri au ajuns după 8 minute, ulterior ajungând la fața locului mai multe echipaje. Cu toate astea, incendiul se manifesta deja cu flacăra deschisă pe mai bine de 100 metri pătrați. ”Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție în permanență cu cei care au condus intervenția și am primit toate datele care sunt certe. A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid, în foarte puține minute. Din păcate, pentru câțiva a fost prea târziu”, a mai spus președintele României. Reamintim că în luna noiembrie 2020, a avut loc un incendiu devastator la spitalul Județean Piatra Neamț, în urma căruia au murit 10 oameni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: