Redactia.ro
Home » Știri » Scene șocante surprinse în curtea spitalului Matei Balș. Pompierii cărau pacienții cu cearșaf la incendiul de la unitatea medicală

Scene șocante surprinse în curtea spitalului Matei Balș. Pompierii cărau pacienții cu cearșaf la incendiul de la unitatea medicală

GALERIE FOTO (5) Scene șocante surprinse în curtea spitalului Matei Balș

Scene șocante surprinse în curtea spitalului Matei Balș. În dimineața zilei de vineri, 29 ianuarie, a izbucnit un incendiu la Institutul Național Matei Balș din Capitală. Focul s-a aprins într-un salon cu pacienți infectați cu noul coronavirus aflat la parterul pavilionului V al institutului. Au ars patru saloane, iar cinci persoane au murit. Un detaliu i-a șocat pe oameni, după ce pompierii ajunși la fața locului au fost surprinși când cărau un pacient într-un cearșaf.

Scene șocante surprinse în curtea spitalului Matei Balș. Pompierii cărau pacienții cu cearșaf la incendiul de la unitatea medicală

Scene șocante surprinse în curtea spitalului Matei Balș. În dimineața zilei de vineri, la Institutul Național Matei Balș din București a izbucnit un incendiu violent în urma căruia au ars patru saloane și a ucis cinci persoane. Inițial autoritățile au anunțat că au murit doar trei persoane, găsite carbonizzate, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit și el la scurt timp. Ulterior a mai fost găsit o persoană carbonizată în incinta spitalului. Cu toate astea, un detaliu avea să șocheze întreaga țară. Este vorba despre momentul în care pompierii cărau pacienții evacuați din pavilionul incendiat de la Matei Balș.

Recent, jurnalistul Alex Dima a postat pe rețelele de socializare un mesaj cutremurător, însoțit de o fotografie care avea să zguduie întreaga țară. În imagine se poate observa cum pompierii cărau un pacient cu cearșaful. „Groaznic. Am primit această imagine în care se vede cum pompierii și cadrele medicale scot un pacient cu cearșaful”. Rudele și familiile pacienților au venit de urgență în fața spitalului pentru a se interesa de starea de sănătate a acestora. Ulterior, premierul Florin Cîțu a făcut o declarație cu privire la acest incident tragic. Acesta a făcut afirmații dure de la Palatul Victoriei. Le-a trimis angajaților din sistemul de Sănătate să își facă treaba sau să plece acasă. „S-a întâmplat anul trecut și se pare că nu am învățat nimic. S-a întâmplat astăzi din nou. Așa nu mai merge. Angajaților din administrație, din ministerul Sănătății, din corpul de control, le spun ieșiti din birou și faceți-vă treaba altfel plecați cu toții acasă. Este momentul ca în România fiecare angajat să își facă treaba pentru care este plătit”, a declarat prim-ministrul.

Imagini socante surprinse in timpul incendiului de la Matei Bals

Reacția lui Raed Arafat despre incendiul de la Matei Balș

La scurt timp după izbucnirea incendiului de la Institutul Național Matei Balș. secretarul de stat Raed Arafat a făcut câteva declarații. Acesta a declarat că la opt minute după ce a fost făcut primul apel la 112 a sosit primul echipaj de pompieri, după care au fost trimise mai multe mașini echipate.

La ora 05:14 a fost declanșat planul roșu și au fost mobilizate mai multe forțe din parte ISU-B-IF, adică pompierii și SMURD, din partea Floreasca, partea medicală, bineînțeles și serviciul de ambulanță și din partea poliției și jandarmeriei, care a participat la intervenție.De la început au fost informați, ministrul MAI și cel al Sănătății și la acest moment la Centrul de Coordonare de la Ministerul de Interne se află domnul ministru Bode, care urmărește și este în legătură cu noi.”, a transmis Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: