Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu la Spitalul Matei Balș din Capitală. Ce a declarat Prefectul Capitalei: „În acel pavilion nu erau probleme de încălzire”

Incendiu la Spitalul Matei Balș din Capitală. Ce a declarat Prefectul Capitalei: „În acel pavilion nu erau probleme de încălzire”

Un incendiu de amploare a avut loc, în această dimineață, la Institutul Matei Balș din Capitală. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a făcut primele declarații cu privire la incendiu, într-o intervenție telefonică la Digi24. 

Ce a declarat Prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat vineri la Digi24 că instalațiile antiincendiu ale pavilionului unde  a avut loc incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală au funcționat normal și că au deconectat automat sursele de oxigen și electricitate, pentru a evita o tragedie și mai mare. Prefectul a mai precizat că, din informațiile sale, pavilionul a fost recent renovat, iar instalațiile respectau standardele. Mai mult, Berbeceanu a aprecizat că nu erau probleme cu încălzirea.

„Știu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat și era renovat după toate standardele cerute. Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții. Am înțeles că în urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate și că erau după standardele cerute”, a declarat Traian Berbeceanu, într-o intervenție telefonciă, la Digi24.

Prefectul Capitalei a mai precizat că înainte să plece de la spital echipele de polițiști și procurori sosiseră deja și au început cercetările la fața locului.

,,Peste 100 de pacienți au fost evacuați. O parte au rămas la Matei Balș, iar în jur de 40 de pacienți au fost relocați la alte spitale COVID din Capitală”,  a mai precizat Traian Berbeceanu pentru sursa citată.

Întrebat dacă există cadre medicale care au avut de suferit în urma incendiului, Prefectul Capitalei a răspuns: ,,Nu am astfel de informații. Din fericire, nu cred că au existat astfel de situații”. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în cazul incendiului acre a avut loc la Institutul Matei Balș din Capitală. În urma incendiului, patru persoane și-au pierdut viața.

La scurt timp după producerea incendiului, la Institutul Matei Balș s-au deplasat vineri dimineață și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, secretarull de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan și Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: