Redactia.ro
Home » Știri » Prima victimă din incendiul de la „Matei Balș” a fost identificată. Este vorba despre o călugăriță internată în urmă cu câteva zile

Prima victimă din incendiul de la „Matei Balș” a fost identificată. Este vorba despre o călugăriță internată în urmă cu câteva zile

Prima victimă din incendiul de la _Matei Balș_ a fost identificată.

Prima victimă din incendiul de la Matei Balș a fost identificată. Incendiul de la Institutul Național de Boli infecțioase „Matei Balș” a curmat cinci vieți. Prima victimă a incendiului a fost identificată. Potrivit autorităților, este vorba despre o călugăriță internată în urmă cu o săptămână.

Prima victimă din incendiul de la „Matei Balș” a fost identificată. Este vorba despre o călugăriță internată în urmă cu câteva zile

Prima victimă din incendiul de la „Matei Balș” a fost identificată. Incendiul produs vineri dimineață la Institutul Național Matei Balș a șocat întreaga țară, acesta fiind cea de-a doua tragedie în care este implicată o unitate spitalicească. Din păcate, cinci persoane au murit în urma incendiului izbucnit în pavilionul de la Matei Balș. Patru dintre pacienții mutați în urma incendiului se află în stare gravă, fiind intubați la Secțiile de Terapie Intensivă. În această dimineață, medicii legiști au făcut necropsiile victimelor decedate în incendiu șiu au identificat prima persoană decedată. Este vorba despre o călugăriță internată în urmă cu câteva zile.

Potrivit Digi24, patru dintre victimele care și-au pierdut viața în incendiu au fost duse la INML, iar rudele lor au fost chemate pentru identificare. Fratele uneia dintre femeile decedate a declarat că sora sa a fost internată în urmă cu o săptămână de către mănăstirea la care se afla, aceasta fiind călugăriță. Totodată, reprezentanților lăcașului de cult li s-a comuncat că trupul femeii poate fi ridicat abia luni, pentru că în weekend nu se lucrează la Institutul de Medicilă Legală din Capitală. Femeia a fost recunoscută după o cruce pe care o purta la gât.

Astfel, au mai rămas de identificat trei victime, cea de-a cincea victimă, femeia care a murit la scurt timp după incendiu nu a fost transportată al INML. În ceea ce privește starea de sănătate a pacienților afectați de incendiu, ministrerul Sănătății a anunțat că șapte bolnavi sunt în secțiile de Anestezie Terapie-Intensivă ale diferilor spitale din Capitală.

Filmelor evenimentelor la o zi de la producerea tragediei de la Matei Balș

Vineri dimineață, în jurul orei 05.00, la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală a izbucnit un incendiu de proporții. Au ars patru saloane de la parterul pavilionului V, iar peste 100 de pacienți au fost evacuați din calea incendiului. Conducerea spitatului a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că va sprijini ancheta deschisă de autorități în cazul incendiului în urma căruia au murit cinci persoane.

Procurorul de caz, Alexandru Anghel a transmis că se fac cercetări într-un dosar de ucidere din culpă, explicând că primele date arată că în incendiul a fost urmat de două explozii. Totodată, procurorul a declarat că ancheta va dura câteva zile și că vor fi folosite imagini de la camerele de supraveghere din spital și documente. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a declarat vineri seara că rudele victimelor nu au putut fi sunate deoarece datele erau sigilate de Poliție. Ulterior, acestea au ajuns la spital pentrua a primi informații despre starea rudelor lor. Mai mult, ministrul sănătății anunță formarea unui fond pentru investiții în spitale, susținând că vor fi construite spitale noi și că proiectul este sprijinit de Guvern și de coaliția de guvernare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini