Redactia.ro
Home » Știri » Carburanții s-au ieftinit de astăzi. Cât ne costă un litru de combustibil

Carburanții s-au ieftinit de astăzi. Cât ne costă un litru de combustibil

Ce preț are motorina în 2021

Acum, după șase luni în care ne-am confruntat cu majorări constante de preț la carburanți, a intrat în vigoare ordonanța de urgență prin care se prevede o compensație de 50 de bani la litrul de combustibil. Iată la ce preț cumpărăm litru de motorină de astăzi, 1 iulie!

Cât ne costă un litru de combustibil

În România, carburanții au ajuns să coste dublu față de anul trecut, fapt care a scos românii în stradă. Guvernul a venit cu o ordonanță de urgență pentru a subvenționa prețul cu 50 de bani pe litru, însă nu toate benzinăriile au garantat că vor participa acestui proiect, deoarece 25 de bani trebuie susținuți de către acestea.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu speră ca benzinăriile sa aplice în număr cât mai mare reducerea prețului:

„Mă aştept ca în perioada imediat următoare să văd în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt,în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fie actualizate li să poată să reflecte aceste modificări”, a precizat Popescu, potrivit „News.ro”.

De astăzi, 1 iulie, a intrat în vigoare ordonanța de urgență prin care se prevede o compensație de 50 de bani la litrul de combustibil, astfel că șoferii au mers în tromba să să vadă cu ochii lor reducerea pe bonul fiscal după alimentare.  Unele benzinării din țară au afișat reducerea direct pe tabelă, iar altele abia la casa de marcat.

„De exemplu, la un peco din București, prețul pentru un litru de benzină a ajuns la 8,18 lei, iar litrul de motorină e de 8,74 de lei.

În cea mai ieftină benzinărie din București prețul pentru un litru de benzină este de 8,16 lei, față de 8,56 de lei cât era în momentul în care Guvernul anunța măsura ce va fi luată.

În cazul motorinei, cel mai ieftin litru din București se vinde azi cu 8,72 lei, față de 9,16, cât era pe data de 22 iunie”, conform Antena 3.

Șoferii au ieșit în stradă și la benzinării pentru a-și arăta nemulțimirea

În cursul zilei de ieri, sute de șoferi au ieșit în stradă să protesteze împotriva acestei ordonanțe de urgență, deoarece nu sunt mulțumiți de suma modică pe care o acordă această subvenționare.

De mai bine de două săptămâni, oamenii merg la benzinării și alimentează sume minime, ca de exemplu 1 leu, în semn de protest.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: