Redactia.ro
Home » Știri » Care a fost ultima dorință a unui condamnat la moarte: ”Mi-am dat seama că am mers prea departe”

Care a fost ultima dorință a unui condamnat la moarte: ”Mi-am dat seama că am mers prea departe”

Care a fost ultima dorință a unui condamnat la moarte: ”Mi-am dat seama că am mers prea departe”

Un condamnat la moarte a uimit pe toată lumea când și-a exprimat ultima dorință. Bărbatul a fost închis după ce a ucis un vânzător în timpul unui jaf. 

Care a fost ultima dorință a unui condamnat la moarte: ”Mi-am dat seama că am mers prea departe”

Un deținut condamnat la moarte, urmând să fie executat în septembrie, a intentat un proces împotriva închisorii, cerând ca un pastor să fie lăsat să pună mâna pe el în timpul executării sale. John Henry Ramirez, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat la moarte după ce a omorât cu brutalitate vânzătorul unui magazin, Pablo Castro, în 2004.

Deținutul a înjunghiat vânzătorul de 29 de ori în timpul unui jaf. Ramirez și complicii săi au plecat cu doar 1,25 de dolari, potrivit stirileprotv.ro. Acesta a va fi executat pe 8 septembrie. Ramirez vrea ca judecătorul să-i permită unui pastor să fie prezent în camera în care va avea loc execuția și să pună mâinile pe el în timp ce i se administrează injecția letală.

Punerea mâinilor asupra unei persoane muribunde este un gest ce reprezintă trecerea în neființă sub o binecuvântare spirituală. Procesul susține că refuzul dorinței lui Ramirez ar fi o încălcare a primului amendament. Bărbatul a primit condamnarea la moarte în 2009. Acesta a mărturisit, într-un interviu pentru BBC, că atât el, cât și complicii săi băuseră vodcă și au consumat cocaină și alte droguri înainte de a da spargerea.

”L-am înjunghiat în gât. Se auzea cum se îneca. Asta m-a trezit la realitate și atunci am văzut cât de rănit era și cât sânge era în jurul său. În acel moment mi-am dat seama că am mers prea departe”, a declarat acesta.

Un luptător condamnat la moarte spune că e nevinovat

Un luptător în vârstă de 27 de ani a fost condamnat la moarte pentru că ar fi ucis un ofițer de securitate. Bărbatul spune că este nevinovat și că a fost torturat pentru a recunoaște. Fapta s-ar fi petrecut în 2018 în timpul unei demonstrații împotriva regimului islamic în oraşul iranian Shiraz. Luptătorul, Navid Afkari a fost acuzat de crimă și condamnat la moarte. El susține însă că marturia i-a fost smulsă prin tortură. Numeroși sportivi din toată lumea au sărit în apărarea acestuia și cer rejudecarea cazului.

”Salvaţi-l pe Navid Afkari. Vom lupta împreună pentru a i se face dreptate lui şi familiei sale”, a transmis triplul campion mondial german Frank Staebler. ”Comunitatea luptelor are responsabilitatea de a vorbi. Vă rog salvaţi-l pe Navid”, a scris fosta campioană mondială Aline Rotter-Focken.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a cerut regimului de la Teheran să-i schimbe sentința lui Navid Afkari.

“Liderilor din Iran, aș aprecia dacă ați cruța viața acestui tânăr și nu l-ați executa”, a scris Donald Trump pe rețelele de socializare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: