Redactia.ro
Home » Știri » Ucigașul lui Robert F. Kennedy are șanse de eliberare. Fiii politicianului au făcut declarații

Ucigașul lui Robert F. Kennedy are șanse de eliberare. Fiii politicianului au făcut declarații

GALERIE FOTO (2) Ucigașul lui Robert F. Kennedy are șanse de eliberare. Fiii politicianului au făcut declarații

Sirhan Bishara Sirhan, palestinianul care l-a ucis în iunie 1968 pe senatorul și candidatul la nominalizarea prezidențială Robert F. Kennedy, a primit acordul de a fi eliberat condiționat. 

Ucigașul lui Robert F. Kennedy are șanse de eliberare. Fiii politicianului au făcut declarații

Veste șocantă pentru familia politicianului decedat, Robert F. Kennedy. Sirhan Bishara Sirhan, palestinianul care l-a ucis în iunie 1968 a primit acordul de a fi eliberat condiționat. Decizia privindu-l pe asasinul acestuia a fost anunțată vineri de un comitet format din două persoane. Și urmează să fie analizată pe parcursul următoarelor 120 de zile de Comisia pentru eliberări condiționate a statului american California.

Această hotărâre va fi înaintată guvernatorului de California. Care dispune de 30 de zile pentru a o confirma, pentru a o retrimite celor care au emis-o sau pentru a o respinge, notează Associated Press. Presa mai precizează că este a 16-a tentativă a lui Sirhan B. Sirhan (foto, stânga) de a obține eliberarea din penitenciar.

Sirhan B. Sirhan, care pretinde că nu-și amintește asasinatul dar recunoaște că „era furios pe Kennedy pentru susținerea acordată statului Israel”, spune că a învățat să-și stăpânească furia și că este hotărât să-și trăiască pașnic restul vieții.

”Nu m-aș mai pune niciodată în pericol. Aveți promisiunea mea. Voi căuta întotdeauna siguranța, pacea, non-violența”, a afirmat el în cadrul audierii virtuale la care a participat din închisoarea districtuală San Diego.

Fiii fostului politician au făcut mai multe declarații despre acest lucru. Douglas Kennedy, care avea un an când tatăl său a fost ucis de Sirhan, a spus că a fost „mișcat până la lacrimi” de remușcările exprimate de condamnatul în vârstă de 77 de ani. Kennedy crede că acesta ar trebui eliberat, dacă nu reprezintă un pericol pentru alții.

”Sunt copleșit de simplul fapt că am putut să-i văd fața d-lui Sirhan. Cred că m-am temut toată viața de el și de numele său, într-un fel sau altul. Și sunt recunoscător să-l văd în prezent ca pe o ființă umană care merită compasiune și iubire”, a spus Douglas Kennedy.

Cum a fost asasinat Robert F. Kennedy

La rândul său, Robert F. Kennedy Jr., fiul mai mare al senatorului asasinat, a scris Comitetului o scrisoare în favoarea eliberării lui Sirhan, după ce în trecut și-a exprimat aceeași opinie cu privire la condamnat. În schimb, alți membri ai familiei Kennedy, dar și ofițeri de poliție și simpli cetățeni, au cerut, în scris, ca Sirhan să nu fie eliberat.

Robert F. Kennedy a fost împușcat în data de 5 iunie 1968, la hotelul Ambasador din Los Angeles. După un discurs televizat, în urma victoriilor înregistrate în statele California și Dakota de Sud în cursa pentru nominalizarea la președinție din partea Partidului Democrat.

După discurs, Robert F. Kennedy a părăsit scena și a ieșit printr-un coridor care dădea spre bucătăria hotelului. Fostul agent FBI William Barry, care se ocupa de paza lui Kennedy, a decis în ultimul moment acest traseu, pentru ca senatorul să ajungă la întâlnirea cu ziariștii.

Pe coridor, Kennedy a dat mâna cu mai multe persoane. Sirhan B. Sirhan, 24 de ani, care se afla în apropierea unei mașini de făcut gheață, a trecut de șeful hotelului, Karl Uecker, aflat lângă Kennedy și l-a împușcat de mai multe ori pe senator cu un pistol de calibrul 22.

Ucigașul lui Robert F. Kennedy are șanse de eliberare. Fiii politicianului au făcut declarații

În timp ce William Barry și alte persoane din apropiere încercau să-l imobilizeze pe asasin, acesta a continuat să tragă. Rănind încă cinci persoane. Rănit grav la cap, Robert F. Kennedy a murit în ziua următoare la spital. Moartea sa a survenit la circa patru ani și jumătate de la cea a fratelui său, președintele american John F. Kennedy, asasinat la Dallas în data de 22 noiembrie 1963. Sirhan B. Sirhan a fost condamnat la moarte în 1969 dar sentința i-a fost comutată în închisoare pe viață în 1972.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: