Redactia.ro
Home » Monden » Care au fost ultimele cuvinte rostite de Corneliu Vadim Tudor înainte să moară. Văduva tribunului a dat tot din casă

Care au fost ultimele cuvinte rostite de Corneliu Vadim Tudor înainte să moară. Văduva tribunului a dat tot din casă

Corneliu Vadim Tudor, o figură emblematică a politicii și culturii românești, a lăsat în urmă un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut și admirat. La aproape nouă ani de la dispariția sa, mărturia văduvei tribunului, Doina Vadim Tudor, reînvie amintirea acelor momente dureroase, oferind o perspectivă intimă asupra ultimelor clipe din viața controversatului tribun.

În noaptea fatidică de 13 spre 14 septembrie 2015, Vadim Tudor era absorbit de munca sa, pregătind materialul pentru următoarea ediție a revistei pe care o conducea. Dedicat până în ultimele momente activității sale intelectuale, tribunul a petrecut întreaga noapte înconjurat de cărți, fără să bănuiască tragedia care urma să se petreacă.

Cum a murit Corneliu Vadim Tudor

Doina Vadim Tudor rememorează acele momente, dezvăluind că soțul ei a simțit cumva apropierea sfârșitului. Dimineața zilei de 14 septembrie a adus cu ea semnele alarmante ale unei stări de sănătate precare, tribunul strigând după soție și exprimându-și dificultatea de a respira.

Cu toate că Vadim Tudor a avut prezența de spirit să sune la salvare, decizia de a-l transporta la spital cu propria mașină s-a dovedit a fi una decisivă. Ajuns la Spitalul Militar, eforturile cadrelor medicale de a-l resuscita, repetate de 22 de ori, nu au putut învinge inevitabilul. Diagnosticul sumbru a venit ca o lovitură: inima lui Vadim Tudor era iremediabil afectată.

Ultimele cuvinte rostite de Corneliu Vadim Tudor

Doina Vadim Tudor își amintește cu durere de ultimele clipe petrecute alături de soțul său, subliniind legătura profundă și dragostea nemărginită care i-au unit pentru aproape trei decenii. Moartea lui Vadim Tudor nu a reprezentat doar pierderea unei figuri publice de notorietate, ci și sfârșitul unei povești de dragoste care a rezistat încercărilor timpului.

„El s-a oprit în dreptul ușii și a zis. «Doamne Iisuse, mamă, astăzi este ultima mea zi. Vin la tine». Și-a deschis bratele larg și eu am zis «Coboară scările». (…) Nu mai putea, era în ultimul hal, dar a avut puterea asta să spună…”, a mărturisit, cu lacrimi în ochi, Doina Tudor, în emisiunea „Povești de Film”, cu Mara Bănică.

Vadim Tudor, cunoscut pentru carisma sa, pentru contribuțiile în politica românească și pentru opera sa literară, a fost fondatorul Partidului România Mare și a rămas în istorie ca unul dintre candidații marcant ai alegerilor prezidențiale din anul 2000. Personalitatea sa complexă, uneori divizivă, a stârnit atât admirație, cât și controverse, însă moștenirea sa culturală și politică continuă să fie un subiect de interes și analiză.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: