Redactia.ro
Home » Știri » Care au fost ultimele cuvinte spuse de Papa Benedict al XVI-lea pe patul de moarte

Care au fost ultimele cuvinte spuse de Papa Benedict al XVI-lea pe patul de moarte

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani

Iată care au fost ultimele cuvinte ale Papei emerit Benedict al XVI-lea, în timp ce se afla pe patul de moarte!

Care au fost ultimele cuvinte spuse de Papa Benedict al XVI-lea pe patul de moarte

Arhiepiscopul Georg Gänswein, care a fost secretarul personal al fostului Papă, timp de mulți ani, a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte ale acestuia!

Pe 31 decembrie, în jurul orei 3 dimineața, cu câteva ore înainte de a muri, Benedict a fost singur cu o asistentă care nu vorbea limba germană, a relatat Vatican News. În acel moment, Gänswein și alte persoane care stăteau pe rând cu papa emerit au părăsit pentru un moment camera, informează Vatican News.

Gänswein a povestit că Benedict al XVI-lea „cu o voce blândă, dar care se distinge clar, a spus în italiană: „Doamne, te iubesc!””, potrivit sursei citate.

 „Nu eram acolo în acel moment, dar asistenta mi-a spus la scurt timp după aceea. Acestea au fost ultimele sale cuvinte inteligibile, pentru că după aceea nu a mai fost capabil să se exprime”, conform sursei menționate.

Papa Emerit Benedict al XVI-lea a murit pe 31 decembrie 2022

Moartea papei emerit a fost anunțată la Roma pe 31 decembrie. Acesta avea 95 de ani și avea o stare de sănătate precară.

Liturghia solemnă de înmormântare a acestuia va avea loc joi, 5 ianuarie, la ora 9:30, ora Romei, în Piața Sfântul Petru, prezidată de Papa Francisc. După funeralii, Benedict al XVI-lea va fi înmormântat în cripta Vaticanului.

„În conformitate cu dorința papei emerit, funeraliile se vor desfășura sub semnul simplității”, a declarat directorul biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni. Bruni a declarat jurnaliștilor, în cadrul unui briefing de presă la 31 decembrie, că Benedict a primit sacramentul ungerii bolnavilor la 28 decembrie.

Trupul lui Benedict al XVI-lea va fi depus în Bazilica Sfântul Petru astăzi, 2 ianuarie.

 

Sursa foto: Hepta

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: