Redactia.ro
Home » Știri » Care e mineralul esențial organismului uman. Lipsa lui cauzează disfuncții ale tiroidei

Care e mineralul esențial organismului uman. Lipsa lui cauzează disfuncții ale tiroidei

GALERIE FOTO (2) Care e mineralul esențial organismului uman. Cauzează disfuncții ale tiroidei

Iată care e mineralul esențial organismului uman și care cauzează disfuncții ale tiroidei dacă lipsește. Iată despre ce este vorba și ce trebuie neapărat să știi.

Care e mineralul esențial organismului uman. Lipsa lui cauzează disfuncții ale tiroidei

Iată ce beneficii are seleniul, nutrient esențial pentru organismul uman datorită rolului său în producerea de antioxidanți în organism. Iată beneficii ale seleniului:

  1. Sănătatea tiroidiană: Seleniul este crucial pentru funcția normală a glandei tiroide, deoarece este necesar pentru transformarea hormonului tiroidian inactiv în formă activă.
  2. Sistemul imunitar: Seleniul poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la lupta împotriva infecțiilor, deoarece participă la producerea de celule T, care sunt o componentă importantă a răspunsului imun.
  3. Sănătatea inimii: Seleniul poate contribui la reducerea riscului de boli de inimă prin reducerea inflamației și stresului oxidativ în organism. Unele studii sugerează că un nivel mai mare de seleniu în sânge poate fi asociat cu un risc mai mic de boli de inimă.
  4. Prevenirea cancerului: Cercetările sugerează că seleniul poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, de prostată și de colon, prin susținerea funcțiilor antioxidante ale organismului și protejarea celulelor împotriva deteriorării.
  5. Sănătatea creierului: Unii cercetători sugerează că seleniul ar putea avea un rol în prevenirea declinului cognitiv asociat cu înaintarea în vârstă.

Ce vitamine și minerale îți lipsesc din organism, în funcție de problemele de sănătate pe care le ai

Iată ce vitamine și minerale îți lipsesc din organism, în funcție de problemele de sănătate pe care le ai. Poți urmări o hartă a organismului uman, din care poți înțelege ușor despre ce e vorba.

Vitamina A

Fără vitamina A din corp, putem avea dureri de cap și amețeli. Ea susține buna funcționare a plămânilor, rinichilor și a inimii. Lipsa de vitamina A poate fi prevenită printr-o dietă bogată în ficat, cartofi dulci, morcovi, spanac, mango, roșii și piersici.

Vitamina B6

Simptomele deficitului de vitamina B6pot include: anemie, tulburari metabolice, tulburari neurologice si neuropsihice, afecțiuni ale pielii, agravarea diabetului, sindromul tunelului carpian. Această vitamină o găsim în semințe, nuci, ton, carne de pui sau de curcan, prune uscate, carnea slabă de vită, banane, avocado sau spanac.

Vitamina B12

Vitamina B12 este esențială organismului, care nu o poate produce singur, ci o asimilează din alimentele de origine animală. Ea ajută la funcționarea optimă a sistemului nervos, formarea hematiilor și sinteza ADN-ului.

Consumați: organe de animale (ficat, pipote), pește, ciuperci, carne (miel, vită, porc, pasăre), fructe de mare, cereale (grâu, ovăz, orz), leguminoase (linte, năut, mazăre). Continuarea o puteți citi aici, în acest material Redacția.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: