Redactia.ro
Home » Știri » Ce vitamine și minerale îți lipsesc din organism, în funcție de problemele de sănătate pe care le ai

Ce vitamine și minerale îți lipsesc din organism, în funcție de problemele de sănătate pe care le ai

GALERIE FOTO (2) Ce vitamine și minerale îți lipsesc din organism, în funcție de problemele de sănătate pe care le ai

Iată ce vitamine și minerale îți lipsesc din organism, în funcție de problemele de sănătate pe care le ai. Iată o hartă a organismului uman, din care poți înțelege ușor despre ce e vorba.

Ce vitamine și minerale îți lipsesc din organism, în funcție de problemele de sănătate pe care le ai

Iată ce probleme de sănătate poți avea, în funcție de ce vitamine îți lipsesc:

Vitamina A

Fără vitamina A din corp, putem avea dureri de cap și amețeli. Ea susține buna funcționare a plămânilor, rinichilor și a inimii. Lipsa de vitamina A poate fi prevenită printr-o dietă bogată în ficat, cartofi dulci, morcovi, spanac, mango, roșii și piersici.

Vitamina B6

Simptomele deficitului de vitamina B6pot include: anemie, tulburari metabolice, tulburari neurologice si neuropsihice, afecțiuni ale pielii, agravarea diabetului, sindromul tunelului carpian. Această vitamină o găsim în semințe, nuci, ton, carne de pui sau de curcan, prune uscate, carnea slabă de vită, banane, avocado sau spanac.

Vitamina B12

Vitamina B12 este esențială organismului, care nu o poate produce singur, ci o asimilează din alimentele de origine animală. Ea ajută la funcționarea optimă a sistemului nervos, formarea hematiilor și sinteza ADN-ului.

Consumați: organe de animale (ficat, pipote), pește, ciuperci, carne (miel, vită, porc, pasăre), fructe de mare, cereale (grâu, ovăz, orz), leguminoase (linte, năut, mazăre).

Vitamina C

Potrivit specialiștilor de la Serviciul Național de Sănătate din Anglia, simptomele lipsei de vitamina C apar după trei luni. Această vitamină susține metabolizarea proteinelor și are proprietăți antioxidante, fiind de ajutor în protejarea celulelor împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Acumularea de radicali liberi poate duce la apariția bolilor cardiovasculare, a cancerului și artritei.

Produse din care ne putem lua vitamina C: citrice, pătrunjel, ardei gras, broccoli, conopidă, căpșune, papaia.

Vitamina D

Vitamina D protejează împotriva cancerului, sclerozei multiple și bolilor cardiovasculare, aduce beneficii impotriva depresiei, în caz de diabet, în procesul de slăbire, în sarcină, în bolile autoimune și în lupta cu boala Alzheimer. O găsim în orice tip de pește gras, cereale integrale, stridii, brânză tofu, lapte de soia sau caviar.

Zinc

Zincul este un mineral necesar pentru organism, iar lipsa lui slăbește sistemul imunitar și încetinește procesul de vindecare a rănilor, conform webmd.boots.com.  Printre cele mai bune alimente bogate în zinc se mai numără și semințele de dovleac, de susan, carnea de vită și miel, nucile caju, ciocolata neagră, fructele de mare, crapul, lintea, fasolea, ficatul (de miel, pui, porc, vită) și iaurtul, conform acestui material andreilaslau.ro.

Fier

Scopul principal al fierului în organism este de a ajuta la producerea de sânge. În plus, Fierul se găseste in hemoglobină, care este necesară pentru transportul oxigenului în sange, de la plămâni spre țesuturi. Femeile sunt mai predispuse dezvoltării unei carențe de fier din cauza menstruației. Persoanele care se confrunta cu o lipsa de fier sunt, de obicei, palide si prezinta stari de oboseala si slabiciune accentuate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: