Redactia.ro
Home » Știri » Care e singura platformă care nu poate fi cenzurată de Putin

Care e singura platformă care nu poate fi cenzurată de Putin

În contextul cenzurii din Rusia, Telegram rămâne singura platformă care nu poate fi cenzurată de Vladimir Putin.

Încercările Rusiei de a-și împiedica cetățenii să acceseze Telegram au eșuat. Rusia a interzis aplicația în 2018, după ce Durov a refuzat accesul Kremlinului la mesajele utilizatorilor. Cu toate acestea, creatorul platformei, a găsit o modalitate de a direcționa traficul prin alte site-uri web, iar autoritățile de reglementare din Rusia nu au putut împiedica persoanele din interiorul țării să acceseze aplicația. În 2020, Rusia a cedat și a revenit asupra interdicției sale inaplicabile.

Utilizatorii Telegram pot accesa grupuri dincolo de cele create de propriile contacte.

Cum funcționează Telegram

În timp ce o persoană urmărește un cont pe Twitter ar trebui să monitorizeze acel feed sau să se bazeze pe algoritmul aplicației pentru a-i semnala tweet-urile. Telegram însă postează alerte ori de câte ori au fost adăugate informații noi la o discuție. Este folosit același mod în care utilizatorii WhatsApp primesc notificări de chat.

Rusia a interzis deja Facebook, Twitter, Youtube și Instagram

Președintele rus Vladimir Putin a înăsprit și mai mult controalele luna aceasta. Asta după ce a interzis și accesul la posturile de știri străine, inclusiv BBC, Voice of America și Deutsche Welle. Putin a blocat, de asemenea, accesul rușilor la Facebook, Twitter și Instagram, încercând să obțină recunoașterea Meta ca „organizație extremistă”.

Ce spune Nick Clegg, preşedintele Meta

Nick Clegg, preşedintele Meta, a declarat că politica de moderare a conținutului va fi și mai restrictivă pentru Ucraina și va interzice apelurile la moartea unui șef de stat, potrivit unei postări interne a companiei, citată de Reuters.

Decizia a fost luată după ce, recent, Meta, compania care deține platforma, a anunţat că va permite excepţii de la reglementările sale privind conţinuturile care incită la violenţă şi la ură şi nu va elimina mesajele ostile la adresa armatei sau a liderilor ruşi.

Cum pedepsește Rusia adevăratele „știri false”

Rusia a adoptat luna aceasta o lege care prevede că raportarea a ceea ce statul consideră „știri false” se pedepsește cu până la 15 ani de închisoare. Kremlinul insistă ca invadarea Ucrainei să fie descrisă ca o „operațiune militară specială” esențială. Posturile de știri care nu se conformează sunt considerate că raportează „știri false”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: