Redactia.ro
Home » Știri » Care este alimentul benefic pentru sănătatea inimii. Românii îl adoră, însă nu îi știau valoarea

Care este alimentul benefic pentru sănătatea inimii. Românii îl adoră, însă nu îi știau valoarea

Avertizare pentru consumatorii români! Cum depistezi brânza falsă? La ce trebuie să fii atent când o cumperi

Alimentul preferat de români, brânza, poate fi surprinzător de benefic pentru sănătatea inimii atunci când este consumat în mod corespunzător. Deși unele tipuri de brânzeturi pot fi bogate în grăsimi saturate și sodiu, există opțiuni mai sănătoase care pot contribui la menținerea unei inimi sănătoase.

Dr. Cheng-Han Chen, un cardiolog renumit, subliniază că o dietă echilibrată, bogată în fibre și săracă în grăsimi saturate, poate fi benefică pentru sănătatea inimii. În acest sens, alegerea unei brânzeturi cu conținut scăzut de sodiu și grăsimi saturate poate fi o opțiune sănătoasă în cadrul unei diete echilibrate.

Alimentul preferat de români, benefic pentru sănătatea inimii

Printre aceste opțiuni se numără mozzarella, care este recunoscută pentru conținutul său redus de sodiu și grăsimi saturate. Mozzarella este o sursă excelentă de proteine și calciu și poate conține chiar probiotice benefice pentru sănătatea intestinală și imunitate. Dr. Chen evidențiază că mozzarella proaspătă conține mai puține grăsimi saturate și sodiu în comparație cu alte tipuri de brânzeturi.

De exemplu, 28 de grame de mozzarella furnizează peste șase grame de proteine, 143 de miligrame de calciu și aproximativ patru grame de grăsimi saturate. Totuși, este important să verificăm informațiile nutriționale de pe eticheta mozzarellei, deoarece conținutul de sodiu poate varia.

În concluzie, consumul moderat de mozzarella poate face parte dintr-o dietă echilibrată pentru sănătatea inimii. Evitând variantele cu conținut crescut de sodiu, putem contribui la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la promovarea unei inimi sănătoase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: