Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este cel mai popular cuvânt în DEX? Românii îl caută tot mai des

Care este cel mai popular cuvânt în DEX? Românii îl caută tot mai des

Cuvintele care ar trebui să existe în limba română, dar lipsesc cu desăvârșire! Ai auzit vreodată de ele? Te vor surprinde 

Administratorii site-ului Dexonline.ro, una dintre cele mai mari resurse pentru definiții și traduceri din limba română, publică periodic topuri care reflectă interesul crescut al românilor pentru anumite cuvinte. Recent, topul a dezvăluit că cuvintele cele mai căutate sunt în mare parte asociate unor emisiuni de televiziune populare.

Care este cel mai căutat cuvânt în DEX

Vineri, 28 iulie, cel mai căutat cuvânt a fost „pițipoancă”, cu 510 căutări. Urmează „mironosiță”, cu 344 de căutări și„”azil”, cu 331 de căutări.

Din aceste statistici, se poate observa clar influența emisiunilor TV asupra vocabularului curent.

Sursa popularității: Emisiunea „Insula iubirii”

Conform Dexonline, sursa popularității acestor cuvinte pare să fie emisiunea „Insula iubirii”, un show care promovează iubirea și relațiile interpersonale. Show-ul a contribuit la promovarea anumitor expresii și cuvinte care altfel ar fi rămas neexplorate de publicul larg.

Reacțiile urmăritorilor paginii de pe dexonline evidențiază amuzamentul și recunoașterea influenței emisiunii asupra limbajului. Comentarii precum:

„Cine caută pițipoance în dicționar? Ele stau în alte parte de fapt.” și „Insula iubirii strikes again.” 

Astfel, trendurile lingvistice reflectate în topul publicat de Dexonline.ro subliniază impactul profund pe care televiziunea îl are asupra limbii române. Emisiunea „Insula iubirii”, în special, pare să fi avut un rol-cheie în promovarea anumitor cuvinte și expresii.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: