Redactia.ro
Home » Știri » Care este mâncarea preferată a lui Sorin Bontea. Juratul de la Masterchef adoră un preparat tradițional, simplu și delicios

Care este mâncarea preferată a lui Sorin Bontea. Juratul de la Masterchef adoră un preparat tradițional, simplu și delicios

chef sorin bontea

Sorin Bontea, unul dintre cei mai respectați chefi și jurat al emisiunii „MasterChef”, este recunoscut pentru exigența și profesionalismul său în bucătărie. Deși pregătește cu măiestrie unele dintre cele mai sofisticate și delicioase preparate, preferințele sale culinare sunt surprinzător de simple.

În ciuda faimei sale și a capacității de a jongla cu tehnici culinare complexe, mâncarea favorită a lui Sorin Bontea este un preparat tradițional românesc: ciorba de cocoș acrită cu zeamă de varză și turte de pâine.

Sorin Bontea și pasiunea pentru simplitatea tradițională

Deși ne-am putea imagina că un bucătar de talia lui Sorin Bontea ar avea o preferință pentru preparate rafinate și exotice, adevărul este că gusturile sale se îndreaptă spre mâncăruri tradiționale și autentice. Într-o colaborare cu tânărul Nicolas Aesthetics, cunoscut pe TikTok pentru că gătește mâncărurile preferate ale vedetelor, Bontea a dezvăluit ce îl face fericit la masă: ciorba de cocoș acrită cu zeamă de varză.

Nicolas, curios și entuziast, l-a abordat pe Sorin Bontea chiar pe platourile de filmare ale emisiunii „MasterChef”, întrebându-l care este mâncarea lui preferată. Răspunsul chefului a fost direct și neașteptat: „Ciorba de cocoș acrită cu zeamă de varză și turte de pâine”. Aceasta este o rețetă care evocă tradiția românească și care surprinde prin simplitatea și gustul său autentic.

Provocat de răspunsul lui Bontea, Nicolas a decis să-i gătească această ciorbă, punându-și la încercare abilitățile culinare în fața unui expert

Tânărul bucătar a urmat rețeta și, cu emoție, i-a servit lui Sorin Bontea preparatul. Reacția acestuia nu a întârziat să apară, iar verdictul a fost unul sincer și constructiv. După ce a gustat ciorba, Bontea a remarcat că „e un pic cam groasă, roșii cam multicele”, dar a continuat să-l felicite pe Nicolas pentru efortul depus.

„E un pic cam groasă, roșii cam multicele. Pot să spun așa, concluzia: felicitări și bravo! Nota 7,9 / 10, dar să știi că pentru tăiței mai mult. Nu mă așteptam s-o faci nici atât de bună. Am zis că cine știe, vii cu vreo apă murdară”.

Drumul către succes al unui chef de renume

Sorin Bontea nu a ajuns la acest nivel de recunoaștere peste noapte. Cariera sa în bucătărie a început de la o vârstă fragedă, când și-a făcut debutul într-un restaurant din București, la doar 16 ani. Primii pași în bucătărie au fost umili, Bontea având sarcina de a curăța legume. Cu toate acestea, pasiunea și dorința de a învăța l-au determinat să își aprofundeze cunoștințele culinare și să progreseze rapid.

După experiențele din bucătăriile locale, Bontea a făcut un salt important în cariera sa, lucrând timp de 10 ani pe vase de croazieră. Această perioadă a fost definitorie pentru formarea sa ca bucătar, oferindu-i ocazia de a experimenta diverse tehnici și rețete internaționale, perfecționându-se astfel în arta culinară. Anii petrecuți pe mare i-au modelat disciplina și profesionalismul, contribuind semnificativ la succesul său ulterior.

Astăzi, Sorin Bontea este un exemplu de excelență în bucătărie, fiind apreciat nu doar pentru priceperea sa în prepararea mâncărurilor, ci și pentru mentoratul oferit tinerilor bucătari care îi privesc cu admirație reușitele. Cu toate acestea, în ciuda expunerii sale internaționale și a cunoștințelor variate, Bontea rămâne fidel rădăcinilor sale românești, preferând mâncărurile tradiționale care îi amintesc de copilărie și de gusturile simple, dar bogate în arome.

Simplitatea în bucătărie – esența gustului

Mâncarea preferată a lui Sorin Bontea, ciorba de cocoș acrită cu zeamă de varză, reprezintă un exemplu al modului în care simplitatea poate fi, uneori, mai valoroasă decât complexitatea. Gustul autentic al preparatelor tradiționale românești, deși aparent simplu, reușește să transmită o bogăție de arome și emoții care aduc bucurie și satisfacție.

Sorin Bontea este dovada vie că, indiferent de cât de complexă poate fi bucătăria internațională, nimic nu poate egala confortul unei mâncări care ne aduce aminte de casă. Iar pentru el, ciorba de cocoș cu zeamă de varză este un fel de mâncare care reflectă esența simplității, fără a compromite gustul.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: