Redactia.ro
Home » Știri » Care este numărul de infectări pe zi care impune reintroducerea restricțiilor. Ce spune ministrul sănătății, Nelu Tătaru

Care este numărul de infectări pe zi care impune reintroducerea restricțiilor. Ce spune ministrul sănătății, Nelu Tătaru

coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că în cazul în care unele zone vor apărea noi focare de infecții cu coronavirus, vor fi reintroduse măsurile restrictive.

Așadar, autoritățile au anunțat că dacă se va ajunge la 300 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, se vor introduce noi restricții.

Care este numărul de infectări pe zi care impune reintroducerea restricțiilor

Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru a menționat la Digi24 că relaxarea restricțiilor se poate face în același timp cu gestionarea pandemiei de coronavirus numai în cazul în care cetățenii vor respecta regulile de igienă.

Mai mult, ministrul a anunțat că se vor reimpune restricțiile în zonele în care apar noi focare de infecții.

În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderență, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții, dar se poate și să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată. Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creștere ușoară, progresivă, nu o creștere exponențială”, a spus ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Care este numărul de infectări care va impune restricții?

Totodată, Nelu Tătaru a declarat că în cazul în care sunt raportate peste 300 de cazuri de îmbolnăvire în doar 24 de ore, atunci vor fi instalate restricții suplimentare.

Suntem pe un număr de 250 de cazuri. Menținerea ne arată că există un focar. Creșterea spre 300 înseamnă că avem transmitere și trebuie să reintervenim”, a mai spus Tătaru.

Astăzi au fost raportate 250 de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul României în ultimele 24 de ore. De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 10 persoane infectate cu SARS-COV au decedat.

Așadar, bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 22.415 de cazuri, iar numărul decedaților a ajuns la 1.437 de cazuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: