Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este pluralul cuvântului untură? Mulți români folosesc forma greșită

Care este pluralul cuvântului untură? Mulți români folosesc forma greșită

Care este pluralul cuvântului untură? Mulți români folosesc forma greșită

Untura este un ingredient des folosit în gastronomia românească, fiind apreciată pentru calitățile sale. Cu toate acestea, un aspect puțin cunoscut despre acest produs este forma sa de plural. Puțini sunt cei care știu cum se formează pluralul corect al cuvântului „untură”, iar existența sau inexistența lui rămâne un mister pentru mulți. Iată detaliile!

Care este pluralul cuvântului untură?

Forma de plural a cuvântului untură a stârnit întrebări în rândul vorbitorilor de limba română. Unii cred că acest termen nu are un plural bine definit sau că este defectiv de plural, dar realitatea este diferită. Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române (DEX), untura este definită ca „substanță grasă, insolubilă în apă, obținută prin topirea grăsimii animale și folosită în alimentație, în medicină, în industrie etc.”

Mulți români folosesc forma greșită

Mulți se întreabă care este pluralul corect al cuvântului untură. Ei bine, specialiștii în lingvistică au stabilit că acest termen nu este defectiv de plural. Pluralul corespunzător este „unturi”. De exemplu, poți spune: „Știu un site de unde poți să comanzi cele mai bune unturi pentru gătit.”

Este interesant de observat că există și alte cuvinte din limba română care au un plural similar sau care sunt considerate defecte de plural, precum „lapte”, „miere”, „aur”, „argint”, „bronz”, „fotbal”, „pantaloni”, „ochelari”, „tăieței”, „spaghete”, „tărâțe”, „istorie”, „creștinism”, „rușine” și „oboseală”.

Astfel, acum știți că pluralul cuvântului „untură” este „unturi” și puteți folosi acest termen corect atunci când discutați despre preparatele delicioase care conțin acest ingredient sau când faceți cumpărături.

Sursa foto: stirilekanald.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini