Redactia.ro
Home » Știri » Care este salariul unui salvamar pe litoralul românesc. Vei rămâne șocat

Care este salariul unui salvamar pe litoralul românesc. Vei rămâne șocat

salvamar

Salvamarul, un erou neobservat al verii, își riscă viața pentru a proteja turiștii de pericolele Mării Negre. În ciuda responsabilităților imense, aceștia sunt remunerați modest. Iată care este salariul unui salvamar pe litoralul românesc și condițiile în care aceștia își desfășoară activitatea.

Salariul unui salvamar pe litoralul românesc

Salariile salvamarilor pe litoralul românesc sunt mult sub nivelul riscurilor pe care și le asumă zilnic. În 2024, un salvamar debutant câștigă în jur de 3.000 de lei pe lună. Pe măsură ce acumulează experiență, salariul lor poate crește, dar nu semnificativ. Deși au o muncă vitală pentru siguranța turiștilor, compensația financiară nu reflectă pericolele la care se expun.

Bugetele locale limitate sunt o problemă majoră în asigurarea unor salarii decente pentru salvamari. Chiar dacă autoritățile încearcă să suplimenteze numărul acestora în timpul sezonului estival, fondurile insuficiente duc la o remunerație modestă.

Programul de lucru și condițiile de muncă

Salvamarii lucrează, de obicei, într-un interval orar strict, de la 08:00 la 19:00. În afara acestui program, riscul pentru turiști crește semnificativ, deoarece nu există suficient personal pentru a monitoriza plajele. Chiar și în timpul programului, mulți turiști ignoră avertismentele salvamarilor, complicând și mai mult munca acestora.

Condițiile de muncă sunt dificile, implicând expunerea constantă la soare și eforturi fizice intense. Salvamarii trebuie să fie mereu vigilenți și pregătiți să intervină rapid în caz de urgență, ceea ce necesită o formă fizică excelentă și pregătire constantă.

Necesitatea unei remunerații mai bune

Plata salvamarilor este realizată prin subvenții de la stat, dar s-au propus și alternative, cum ar fi finanțarea din taxele de concesionare a plajelor către agenții economici. O astfel de măsură ar putea asigura fonduri mai consistente pentru salariile salvamarilor.

Există o nevoie urgentă de a recunoaște și recompensa corespunzător eforturile și riscurile asumate de salvamari. O remunerație mai mare ar atrage mai mulți tineri către această profesie vitală și ar asigura un nivel de siguranță mai ridicat pe plajele românești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: